Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ παραγωγή πλούτου θα βασιστεί και στην εξέλιξη του τουριστικού τομέα
Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Η παραγωγή πλούτου θα βασιστεί και στην εξέλιξη του τουριστικού τομέα

Με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή πλούτου καθεαυτή, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε θα βασιστεί…

Με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στη Βουλή η συζήτηση<...> επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή πλούτου καθεαυτή, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε θα βασιστεί στην “πράσινη ανάπτυξη”, υποβοηθούμενη από τις αποφάσεις που θα παρθούν για τις κλιματικές αλλαγές σε πλανητικό επίπεδο, καθώς και από την εξέλιξη του τουριστικού τομέα.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός ανέφερε: “Η συγχώνευση των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού έρχεται να υπηρετήσει δύο διαχρονικές αξίες: το φως που εκπέμπει το φυσικό μας περιβάλλον, αλλά και το φως που εκπέμπει ο πολιτισμός μας, η φιλοξενία μας, οι αξίες μας.

Όραμα: να αναδείξουμε με την ποιότητα που μας αξίζει, το ποιοι είμαστε, την ταυτότητά μας.

Να κάνουμε τον πολιτισμό και την παιδεία, μαζί με τον τουρισμό και τον αθλητισμό, ισχυρό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας μας. Την ιστορία μας, τους αρχαιολογικούς μας χώρους, τα Μουσεία, τα μνημεία μας. Την παράδοσή μας, από τους παραδοσιακούς οικισμούς, μέχρι και τα τοπικά έθιμα.

Τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και διανόηση, δίνοντας αξία στον Έλληνα δημιουργό και διεθνοποιώντας το έργο του στον κινηματογράφο, το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, τη λογοτεχνία. Την πολιτιστική μας παρουσία και παραγωγή στο διαδίκτυο και στον κυβερνοχώρο των ψηφιακών προϊόντων. Την ανάπτυξη και σε άλλες πόλεις εκτός της Αθήνας των προγραμμάτων ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων.

Δίνουμε τέλος στην απαξίωση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με το άνοιγμά τους στους πολίτες και το μαζικό αθλητισμό.

Και εδώ, η έννοια-κλειδί της στρατηγικής μας για τον τουρισμό είναι `όχι στην απαξίωση, ναι στην ποιότητα`, αναπτύσσοντας όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο Αγροτουρισμός, ο Συνεδριακός, Θρησκευτικός, Πολιτιστικός, Κινηματογραφικός, Διατροφικός, Αθλητικός, Καταδυτικός, Αναρριχητικός, Εκπαιδευτικός Τουρισμός και βεβαίως οι Κρουαζιέρες, με στόχο την επίτευξη τουριστικής κίνησης 12 μήνες το χρόνο και με στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων μπροστά στη δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, σύμφωνα με τα μέτρα τα οποία ήδη έχουμε ανακοινώσει”.

Ο υπουργεό Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε: “Η ένωση του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού έρχεται να υπηρετήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ανάδειξη της ταυτότητάς μας και της μοναδικότητας της ιστορικής μας κληρονομιάς», τόνισε μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης”. Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ακόμη: “Οι στιγμές περηφάνιας της ταυτότητάς μας παραμένουν απλώς στιγμές, δεν υπάρχει στόχος, διάθεση και σχεδιασμός, γιατί η συντηρητική νοοτροπία θέλει την εικόνα να επιβάλλεται στην ουσία”.

Ως πρώτο βασικό στόχο, ο νέος υπουργός έθεσε τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε κάθε γωνιά της χώρας με την ανάδειξη όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, με την ανάδειξη και αξιοποίηση των μουσείων ως των μνημείων, και από τους παραδοσιακούς οικισμούς ως τα έθιμα, ανάδειξη και αξιοποίηση της σύγχρονης κουλτούρας και του φυσικού πλούτου.

Στους στόχους του νέου υπουργείου έθεσε, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση και ολοκλήρωση του οράματος της Μελίνας Μερκούρη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και σε άλλες πόλεις, την επαναφορά του θεσμού της απόσυρσης κτΙρίων, την εισαγωγή της αρχιτεκτονικής στα δημόσια έργα.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι ακόμη η άμεση ψήφιση νόμου-πλαισίου για τον κινηματογράφο, καθώς και, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η στήριξη των δημιουργών στις τοπικές κοινωνίες. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, στον τομέα του αθλητισμού προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη του σχολικού, μαζικού και σωματειακού αθλητισμού και το άνοιγμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στους πολίτες.

Ως δεύτερο βασικό στόχο, ο υπουργός έθεσε την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού, με διαφάνεια στις επιχορηγήσεις αθλητικών ομοσπονδιών και με πλήρη δημοσιοποίηση, μέσω του διαδικτύου των χρηματοδοτήσεων προσώπων και έργων. Χαρακτήρισε απαράδεκτο το καθεστώς των απασχολουμένων στο υπουργείο του, αφού το 50% είναι προγραμμάτων STAGE, μια κατάσταση, που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024