Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ περιπέτεια των Ελλήνων τουριστών στη ΝΑ Ασία θα λήξει σύντομα

Η περιπέτεια των Ελλήνων τουριστών στη ΝΑ Ασία θα λήξει σύντομα

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη χτεσινή σύσκεψη, που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή με αντικείμενο συζήτησης την επικρατούσα κατάσταση στη ΝΑ Ασία, μετά το φοβερό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη χτεσινή σύσκεψη, που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό<...> κ. Κώστα Καραμανλή με αντικείμενο συζήτησης την επικρατούσα κατάσταση στη ΝΑ Ασία, μετά το φοβερό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι η περιπέτεια των Ελλήνων ταξιδιωτών στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ σύντομα θα λήξει. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, παρόντες ήταν και οι υφυπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Γιώργος Βαληνάκης και Τάκης Σκανδαλάκης.

Ακόμα, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι “έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή διαχείρισης αυτού του πολύ σημαντικού θέματος στο Υπουργείο Εξωτερικών” και διαβεβαίωσε ότι “η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις”.

Γνωστοποίησε δε ότι “στην περιοχή του Πουκέτ βρίσκονται περίπου 150 Έλληνες ενώ αναζητούνται Έλληνες και σε άλλες γωνιές της περιοχής”.

“Ο Πρωθυπουργός με κάλεσε, πριν από λίγες μέρες, πριν προκύψουν τα όσα ζούμε αυτές τις στιγμές”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος “σε μια συνεργασία αποκλειστικά για θέματα που αφορούν στην πορεία του ελληνικού τουρισμού, στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουμε να ολοκληρώσουμε τη νέα αρχιτεκτονική του ελληνικού τουρισμού”. “Σήμερα, βέβαια”, επεσήμανε “εστιάσαμε την όλη συνομιλία μας στα θέματα, που τρέχουν στην επικαιρότητα και που έχουν άμεση σχέση με τα συμβάντα στην περιοχή της Aπω Ανατολής, όπου ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από την πρώτη κιόλας στιγμή, εκδηλώθηκε για τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί”.

“Όπως γνωρίζετε”, είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο κ. Αβραμόπουλος, “έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή διαχείρισης αυτού του πολύ σημαντικού θέματος στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συμμετέχει και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε ότι όλα, σ΄ ό,τι αφορά τουλάχιστον τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί, παρακολουθούνται”. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλη αυτή η περιπέτεια θα λήξει σύντομα” κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσει δημόσια, για μια ακόμα φορά, την οδύνη της Κυβέρνησης για τα όσα συνέβησαν σ΄ αυτή τη γωνιά του πλανήτη και, βεβαίως, τα συλλυπητήρια του για τα θύματα του φονικού αυτού σεισμού.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν υπάρχει ακριβής αριθμός των Ελλήνων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης απάντησε ότι “υπάρχουν στοιχεία για κάποιες από τις περιοχές”. Ειδικότερα ανέφερε ότι στην περιοχή του Πουκέτ βρίσκονται περίπου 150 Έλληνες. Έχει αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία μαζί τους, αναζητούμε όμως και Έλληνες σε άλλες γωνιές της περιοχής. Με την ευκαιρία απευθύναμε και παραίνεση προς όλους εκείνους που βρίσκονται εκεί, ή όσους πρόκειται να επισκεφθούν την περιοχή, να είναι σε ανοικτή γραμμή με τις ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες και τα ταξιδιωτικά γραφεία, ώστε να γνωρίζουμε, ανά πάσα στιγμή, πού βρίσκονται για το ενδεχόμενο που υπάρξει ανάγκη επικοινωνίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024