Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ προώθηση του τουρισμού στην αμερικανική αγορά το αντικείμενο των επαφών του Γ. Χατζημάρκου στη Νέα Υόρκη
Τουριστική πολιτική

Η προώθηση του τουρισμού στην αμερικανική αγορά το αντικείμενο των επαφών του Γ. Χατζημάρκου στη Νέα Υόρκη

Όσον αφορά στον τουρισμό, από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου επιδιώκεται το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς για τα νησιά του Αιγαίου, σε μια περίοδο που δείχνει κατ'αρχήν θετικά σημάδια για την Ελλάδα, μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, παράλληλα με την επιστροφή στην χώρα μας των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών που είχαν αποχωρήσει πριν από μια πενταετία.

Μετά την παρουσία του στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον, για τον επίσημο εορτασμό της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, όπου συνεχίζει τις προγραμματισμένες επαφές του.

Την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, επισκέφθηκαν το Ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρέσβυς κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη  και ο  εμπορικός ακόλουθος  κ. Απόστολος Ντιγκμπασσάνης. Τα θέματα που τέθηκαν στην συζήτηση ήταν ο τουρισμός και η προώθηση των προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου στην αμερικανική αγορά.

Όσον αφορά στον τουρισμό, από τον περιφερειάρχη επιδιώκεται το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς για τα νησιά του Αιγαίου, σε μια περίοδο που δείχνει κατ’αρχήν θετικά σημάδια για την Ελλάδα, μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, παράλληλα με την επιστροφή στην χώρα μας των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών που είχαν αποχωρήσει πριν από μια πενταετία.

Ο κ. Χατζημάρκος, μέσα από τις επαφές του, αξιοποιεί το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται, για την Ελλάδα, ανοίγοντας διαύλους μεταξύ των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και της αμερικανικής τουριστικής αγοράς και στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την προξενική αρχή της Νέας Υόρκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Ντιγκμπασσάνης για τον στοχευμένο τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προωθεί τα τοπικά προϊόντα των νησιών στις αγορές του εξωτερικού, καθώς η ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού, σε συνάρτηση με την διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί βασικό στρατηγικό στόχο της περιφερειακής αρχής. Στο επίπεδο αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με συντονισμένες δράσεις, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Καμπουράκης επισκέφθηκαν το “Ground Zero” (σημείο μηδέν) των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στη Νέα Υόρκη. Ξεναγήθηκαν από εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο εργοτάξιο του Αγίου Νικολάου, την εκκλησία- σημείο αναφοράς της ελληνικής ομογένειας, που καταπλακώθηκε από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων. Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναχτίζεται σε σχέδια του διάσημου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, με πηγή έμπνευσης την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Ο Άγιος Νικόλαος, αποτελεί ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και έχει ανακηρυχθεί σε Εθνικό Ιερό Προσκύνημα. Θεμελιώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τέλος, καλεσμένος στην εκπομπή “Quest Means Business” του Richard Quest στα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου στη Νέα Υόρκη, ο περιφερειάρχης προέβαλε διεθνώς, για μια ακόμη φορά, την θετική πλευρά των νησιών και της χώρας. Ο κ. Χατζημάρκος απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό των εκατομμυρίων τηλεθεατών του δικτύου CNN να επισκεφθούν για τις διακοπές τους τη χώρα με τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία να στείλει για μια ακόμη φορά θετικά μηνύματα για τα νησιά και την Ελλάδα συνολικά, προβάλλοντας την Ελλάδα της ασφάλειας, την Ελλάδα των ιδανικών διακοπών, με τα  πανέμορφα νησιά που χαρίζουν μοναδικές, αξέχαστες εμπειρίες διακοπών στους επισκέπτες τους.

Με κύριο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό, ο περιφερειάρχης μίλησε για την διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών και προσφύγων προς την Τουρκία που έχει ξεκινήσει, με στόχο να αποχωρήσουν σταδιακά όλοι όσοι βρίσκονται σήμερα στη χώρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μήνυμα των κλειστών συνόρων που έχει πλέον περάσει, έχει μειώσει σημαντικά τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, αφού όπως είναι γνωστό, σκοπός των ανθρώπων αυτών που ξεκινούν το επικίνδυνο ταξίδι, είναι να κατορθώσουν να φτάσουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί χώρα προορισμού γι αυτούς.

“Ο Θεός μας έδωσε τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου. Όλα όσα  ψάχνεις στις διακοπές σου, βρίσκονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, στο πιο ασφαλές μέρος του κόσμου. Αegean Islands, this is the place to be!” ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τα εκατομμύρια των τηλεθεατών του CNN να τα επισκεφθούν για τις διακοπές τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024