Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Τελετή Απονομής των Cretan Taste Awards τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Γαστρονομία

Η Τελετή Απονομής των Cretan Taste Awards τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Οι χώροι φαγητού που θα βραβευθούν στις 6 Δεκεμβρίου, αναδείχθηκαν από την αξιολόγηση της Κριτικής Επιτροπής σε ποσοστό 60% και από ψηφοφορία κοινού (μέσω των social media) για το υπόλοιπο 40%.

Φτάνει η μεγάλη στιγμή για τη φυσική τελετή απονομής των Cretan Taste Awards 2021, του νέου γαστρονομικού θεσμού που θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο Atlantis Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης. H χριστουγεννιάτικη βραδιά θα αναδείξει τους κορυφαίους εκπροσώπους της κρητικής γεύσης και τη μοναδικότητα της κρητικής γαστρονομίας, ανεβάζοντας στο βάθρο της νίκης ιδιοκτήτες χώρων φαγητού και παραγωγούς προϊόντων από ολόκληρο το νησί. Βασικός στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη της Κρήτης σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό.

Τα μέλη της ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής (που απαρτίζεται από Έλληνες και διεθνείς experts) είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν ποιοτικές δράσεις και να δοκιμάσουν προϊόντα υψηλής αξίας, ώστε να αναδείξουν μέσα από ένα αξιοκρατικό σύστημα τους πιο ποιοτικούς και καινοτόμους. Οι χώροι φαγητού που θα βραβευθούν στις 6 Δεκεμβρίου, αναδείχθηκαν από την αξιολόγηση της Κριτικής Επιτροπής σε ποσοστό 60% και από ψηφοφορία κοινού (μέσω των social media) για το υπόλοιπο 40%.

Η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κα Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, δηλώνει την ικανοποίησή της από την πρώτη διοργάνωση των βραβείων, πιστεύοντας ότι οι επιχειρήσεις που αναδεικνύονται αποτελούν αυθεντικούς εκπροσώπους της κρητικής γαστρονομίας και παράδοσης, ενώ μας αφήνει σε αγωνία μέχρι τη βραδιά της απονομής για να μάθουμε όλους τους νικητές αλλά και τα 3 τιμητικά βραβεία.

Παρουσιάστρια της βραδιάς των Cretan Taste Awards 2021 θα είναι η κα Νεκταρία Κοκκινάκη. Στη μεγάλη γιορτή της κρητικής γαστρονομίας οι προσκεκλημένοι θα απολαύσουν ένα εξαιρετικό μενού που αναδεικνύει την κρητική παράδοση και τα προϊόντα της, με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, συνοδεία κρητικών κρασιών που επέλεξε ο καταξιωμένος σομμελιέ και κριτής διεθνών διαγωνισμών οίνου, κ. Γιώργος Λούκας. Η βραδιά των Cretan Taste αναμένεται να εξελιχθεί σε μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, ενώ θα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου, αφού θα μεταδίδεται με live streaming.  

Tα βραβεία διοργανώνονται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Boussias και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του ΣΕΤΕ.

Η τελετή θα γίνει σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024