Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίIδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νέο ΚΠΣ
Σπύρος Ευσταθόπουλος

Iδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο νέο ΚΠΣ

Στο 88% έχει φτάσει η απορρόφηση του υποπρoγράμματος Τουρισμός του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του Γ΄ ΚΠΣ μέχρι σήμερα, ενώ ήδη ολοκληρώνονται τα μέτρα για το ΕΣΠΑ (Δ΄ΚΠΣ) τα οποία εκτιμάται […]

Στο 88% έχει φτάσει η απορρόφηση του υποπρoγράμματος Τουρισμός του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα του Γ΄ ΚΠΣ μέχρι σήμερα, ενώ ήδη ολοκληρώνονται τα μέτρα για το ΕΣΠΑ (Δ΄ΚΠΣ) τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ανακοινωθεί<...>από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο πριν το καλοκαίρι. Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος στην εκπομπή Business & Travel στο οικονομικό κανάλι sbc.

Ο κ. Ευσταθόπουλος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως ένας από τους στόχους του υπουργείου, είναι η ποιοτική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των ξενοδοχείων, τομέας στον οποίο εκ νέου θα δοθεί ώθηση στο νέο ΚΠΣ και μεταξύ άλλων θα υλοποιηθεί μέσω της εφαρμογής του συστήματος πιστοποίησης διαχειριστικής επάρκειας. Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, σημείωσε πως δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, προκειμένου να παραταθεί η τουριστική περίοδος. Αναφέρθηκε δε χαρακτηριστικά στην προώθηση του αναρριχητικού τουρισμού επισημαίνοντας το παράδειγμα της Καλύμνου. Ο κ. Ευσταθόπουλος πρόσθεσε ότι η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης δύσκολα θα είναι φορέας διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ο κ. Νίκος Καμπάνης, με πολυετή πείρα στο χώρο του τουριστικού ρεπορτάζ, εξέθεσε τις δικές του απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο του τουρισμού. Παράλληλα αναφέρθηκε στο 1ο Greek Tourism & Property roadshow in Russia, που διοργάνωσε η εταιρία Real Travel στις 12 και 13 Απριλίου, παραθέτοντας στοιχεία από την πολυετή καριέρα του στο κλάδο.

Υπογραμμίζεται ότι το Business & Travel παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στις 21.00 από τη συχνότητα του καναλιού sbc και σε επανάληψη κάθε Σάββατο (14.00-15.00) και Κυριακή (15.00-16.00). Πρόκειται για την μοναδική εκπομπή που ασχολείται με το επιχειρείν της τουριστικής βιομηχανίας ενημερώνοντας για όλες τις τελευταίες ειδήσεις στον χώρο του τουρισμού, των μεταφορών αλλά και του τουριστικού Real estate.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024