Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΙδιαίτερη επισκεψιμότητα του περιπτέρου Ιονίων Νήσων στη MITT
19η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού της Μόσχας

Ιδιαίτερη επισκεψιμότητα του περιπτέρου Ιονίων Νήσων στη MITT

Ολοκληρώθηκε η 19η διεθνής έκθεση τουρισμού της Μόσχας MITT 2010, με τη συμμετοχή των Ιονίων νήσων στο περίπτερο του ΕΟΤ. Φέτος η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και η έκθεση καταγράφει αισιόδοξα μηνύματα (παρά τις δυσμενείς εικόνες…

Ολοκληρώθηκε η 19η διεθνής έκθεση τουρισμού της Μόσχας MITT 2010, με τη συμμετοχή των Ιονίων νήσων στο περίπτερο του ΕΟΤ. Φέτος<...> η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και η έκθεση καταγράφει αισιόδοξα μηνύματα (παρά τις δυσμενείς εικόνες που κατακλύζουν τα ΜΜΕ), αλλά και περισσότερες προσδοκίες από ένα λαό που θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά.

Η συνεργασία της ΕΤΙΝ με την πρεσβεία, τον ΕΟΤ και το προξενείο υπήρξε άψογη με αποτέλεσμα την καλή λειτουργικότητα του περιπτέρου σε μια τόσο μεγάλη έκθεση.

Ο πρέσβης Μ. Σπινέλης, ο Πρόξενος Ι. Πλώτας, ο διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας κ. Π. Μουρμάς, η επί των Σχέσεων της πρεσβείας κα Τατιάνα Pospergelis βοήθησαν με κάθε τρόπο την επιτυχημένη παρουσία των Ιονίων νήσων στην έκθεση.

Η Ρωσία των 147 εκατ. κατοίκων ανεβάζει διαρκώς το βιοτικό της επίπεδο και με την ενεργειακή της αυτονομία , ξαναβρίσκει τον βηματισμό της σαν ένα κράτος πολύ μεγάλο με δυνατή οικονομία και με τουλάχιστον 10 εκατ. Ρώσους (κατά προσέγγιση) να κάνουν τουρισμό. Από αυτά οι 300.000 περίπου έρχονται στην Ελλάδα, (η Κρήτη παίρνει το 35%, η Ρόδος το 20%, η Χαλκιδική το 20%, η Αθήνα το 5% ενώ τα Ιόνια νησιά το 15% περίπου), ενώ με τη διευθέτηση της βίζας ή την κατάργησή της, θα έρθουν πολύ περισσότεροι στη χώρα μας που τους προσφέρει ό,τι και άλλες ανταγωνίστριες χώρες, αλλά επιπλέον ως ομόδοξος, θρησκευόμενος λαός με κουλτούρα και παράδοση έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα. Οι Ρώσοι πελάτες αναζητούν 5στερα ξενοδοχεία, βίλλες και κάνουν θαλάσσιο τουρισμό υψηλού επιπέδου, ενώ ενδιαφέρονται και για οικονομικές επενδύσεις στα νησιά μας σε επίπεδο κατασκευών πολυτελών κατοικιών.

Το περίπτερο των Ιονίων νήσων είχε ιδιαίτερη επισκεψιμότητα με αναγνωρίσιμους προορισμούς την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι.

Έγιναν πολλές επαγγελματικές επαφές, υπογράφηκαν συμφωνίες, ενώ εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κ. Β. Αλεξανδρίδου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΙΝ, Π. Σκληρός επέδωσε μέσω της πρεσβείας μας προσκλήσεις σε δημοσιογράφους να επισκεφθούν τα Ιόνια νησιά, να φιλοξενηθούν και να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους.

Αρκετά περιοδικά έκαναν αναφορά σε νησιά του Ιονίου (ολόκληρο σαλόνι για το Μεγανήσι) ενώ ο κ. Σκληρός έδωσε συνεντεύξεις στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας, σε δορυφορικό κανάλι 200 εκατ. ληπτών, αλλά και σε άλλα καλωδιακά μικρότερης εμβέλειας κανάλια.(turinfo TV, luxury tourism Mediterranean TV, discover Greece, Greek Ru, Domashny TV, amazing life).

Από την Κέρκυρα παραβρέθηκαν οι κ.κ. Β. Κοντός, Τ. Κουλούρης, Γιάννης Γκίνης, Χ. Βούλγαρης, Τατιάνα Κουλούρη, από τη Ζάκυνθο οι κ.κ. Μ. Μπολίδης, Διονύσης Ραλάτος, Τάσος Μποτώνης (είχε δικό του περίπτερο), Α. Μυλωνάς, Π. Μαλφρέδας, Π. Δραγώνας, από την Κεφαλονιά ο νομικός σύμβουλος κ. Διονύσης Αραβαντινός και ο κ. Βαγγ. Σπαθής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024