Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα ενημέρωσης του ΠΑΣΚΕΔΙ στη Χαλκιδική
ΠΑΣΚΕΔΙ

Ημερίδα ενημέρωσης του ΠΑΣΚΕΔΙ στη Χαλκιδική

Κατά την παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΚΕΔΙ, επισημάνθηκε ότι τα καταστήματα που η μουσική αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν στους Ελληνικούς Οργανισμούς των Πνευματικών Δικαιωμάτων, ενώ τα καταστήματα που η μουσική δεν είναι απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία τους, ο ΠΑΣΚΕΔΙ έχει το δικαίωμα να χορηγεί στα μέλη του μουσική και τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που δεν ανήκουν τα Πνευματικά Δικαιώματα σε Οργανισμούς, είτε της Ελλάδος είτε του εξωτερικού.

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ) τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών. Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής να ενημερώσει τον μεγάλο κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κεντρικοί ομιλητές από μέρους του συνδιοργανωτή  ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν, η πρόεδρος κα Νίκη Κωνσταντίνου σε θέματα Ανάπτυξης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκπαίδευση αυτών και του προσωπικού, Διαρθρωτική αναπροσαρμογή – voucher, Φορολογικά – Ασφαλιστικά, Κατάληψη κοινόχρηστου χώρου – Αιγιαλός – Ξαπλώστρες, και ο γενικός γραμματέας κ. Ηλίας Καλιώρας, σε θέματα Πνευματικά και Συγγενικά δικαιώματα, Ωράριο λειτουργίας, Έλεγχοι Αστυνομίας κατόπιν καταγγελίας, Ηχορρύπανση, Μέτρηση db από Αστυνομία, Δικαιώματα καταστηματαρχών.

Κατά την παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΚΕΔΙ, επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι τα καταστήματα που η μουσική αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία τους (bar, beach bar κ.λπ.) θα συνεχίσουν να πληρώνουν στους Ελληνικούς Οργανισμούς των Πνευματικών Δικαιωμάτων, ενώ τα καταστήματα που η μουσική δεν είναι απαραίτητο στοιχείο για τη λειτουργία τους (καφετέριες, σουβλατζίδικο, μπουγατσατζίδικο, εστιατόρια κ.λπ.) , ο ΠΑΣΚΕΔΙ έχει το δικαίωμα να χορηγεί στα μέλη του μουσική και τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που δεν ανήκουν τα Πνευματικά Δικαιώματα σε Οργανισμούς, είτε της Ελλάδος είτε του εξωτερικού. Στη συνέχεια, προκειμένου αυτά τα καταστήματα να προμηθεύονται από τους Δήμους με άδεια μουσικών οργάνων, συμπληρώνουν και καταθέτουν προς το Δήμο υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986, στην οποία δηλώνεται και υπογράφεται από τον χρήστη, συγκεκριμένο κείμενο, όπως ορίζεται από την Υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και την Εγκύκλιο του ΟΠΙ (υπ΄αρ. πρωτ. 23476/ 17 Ιουλίου 2014 εγκύκλιο οδηγία του ΟΠΙ – Υπουργείου Πολιτισμού προς όλους τους ΟΤΑ της χώρας).

Επιπλέον τονίστηκε στην ημερίδα ότι παρέχονται στα μέλη του  ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς δωρεάν, τόσο νομική πληροφόρηση, όσο και υποστήριξη τους σε περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων με δικό του μηχανικό, ο οποίος μπορεί να τους συμβουλέψει πώς να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.
 
Την ημερίδα χαιρέτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γεώργιος Γκιλής, ενώ το συντονισμό της συζήτησης και την παρουσίαση των κεντρικών ομιλητών του ΠΑΣΚΕΔΙ είχε η δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κα Βαρβάρα  Μαυροφρύδη.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Κωνσταντίνος Κοκκινίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόριος Τάσιος, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους βοήθησαν σημαντικά στη συζήτηση που ακολούθησε.

Το “παρών” τους στην ημερίδα έδωσαν επίσης μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι εμπορικών και των επισιτιστικών συλλόγων Παραλίας Διονυσίου, Νέων Φλογητών και Νέας Ποτίδαιας, καθώς και μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης, όπου με τις ερωτήσεις που υπέβαλλαν προς τους ομιλητές, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για πληροφόρηση και συνεχή ενημέρωση στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα δραστηριότητάς τους.

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού για θέματα του κλάδου της Εστίασης

Ο ΠΑΣΚΕΔΙ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των υπουργών για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης, συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά. Η υπουργός δέχθηκε στο γραφείο της την πρόεδρο του ΠΑΣΚΕΔΙ και τον γενικό γραμματέα, οι οποίοι της παρέθεσαν τις πληροφορίες για την ακριβή κατάσταση στην οποία λαμβάνει χώρα η επιχειρηματικότητα του κλάδου, καθώς και τις απόψεις- προτάσεις που μπορούν με την υλοποίησή τους να εξελίξουν και να διασφαλίσουν το μέλλον του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024