Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα για την ελληνική τουριστική ορολογία

Ημερίδα για την ελληνική τουριστική ορολογία

Το θέμα της ελληνικής τουριστικής ορολογίας θα εξετάσει η εκδήλωση που διοργανώνει το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Τουρισμού (ΕΛ.Ε.Τ.) στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου ‘Money Show’, το Σάββατο 9 Ιουνίου […]

Το θέμα της ελληνικής τουριστικής ορολογίας θα εξετάσει η εκδήλωση που διοργανώνει το διοικητικό συμβούλιο της<...> Ελληνικής Εταιρίας Τουρισμού (ΕΛ.Ε.Τ.<.>) στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου 'Money Show', το Σάββατο 9 Ιουνίου 2001, ώρα 10:00-12:00 στην αίθουσα Golden του ξενοδοχείου 'Μεγάλη Βρετάνια'.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα "Η προβληματική της Τουριστικής Ορολογίας στην Ελλάδα", ο πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Τ. και καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Δρας Νίκος Γ. Ηγουμενάκης θα μιλήσει για "Το εύρος των δραστηριοτήτων στον τουριστικό τομέα", ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρας Γεράσιμος Ζαχαράτος θα αναπτύξει το θέμα "Η ορολογία στον τουρισμό και τα υφιστάμενα προβλήματα" και ο αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ε.Τ. και καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Δρας Περικλής Ν. Λύτρας θα παρουσιάσει το θέμα "Η αναγκαιότητα δημιουργίας συντονιστικού επιστημονικού φορέα για τη λύση των σχετικών προβλημάτων". Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους και διάλογος.

Στόχος είναι η δημιουργία επιστημονικής επιτροπής από καθηγητές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. και από εκπροσώπους των επαγγελματιών η οποία θα πρέπει να εξετάσει το θέμα της τουριστικής ορολογίας, να μελετήσει τους ξένους όρους και την ερμηνεία τους στην ελληνική γλώσσα, και να εντοπίσει τις διαφοροποιήσεις ώστε να βάλει σε σωστές επιστημονικές βάσεις τη δημιουργία της ελληνικής τουριστικής ορολογίας.

Να σημειώσουμε ότι ο Δρας Περικλής Ν. Λύτρας είναι ο συγγραφέας του 5γλωσσου Ερμηνευτικού Λεξικού Τουριστικών Όρων, εκδόσεων 'Κόνδωρ' το 1985 και ένας εκ των συγγραφέων της ανανεωμένης έκδοσης, εμπλουτισμένης με συνεδριακούς και αεροπορικούς όρους, εκδόσεων 'Interbooks', το 1997.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024