Τελευταία νέα
HomeΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗμερίδα για τις σύγχρονες τεχνικές προώθησης του τουρισμού στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη
Ο τουρισμός στην Αν. Μακεδονία - Θράκη

Ημερίδα για τις σύγχρονες τεχνικές προώθησης του τουρισμού στην Ανατ. Μακεδονία-Θράκη

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώνει ημερίδα, με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού στην ΠεριφέρειαΑνατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σύγχρονες τεχνικές προώθησης του τουριστικού προϊόντος», στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 […]

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης διοργανώνει ημερίδα, με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού στην Περιφέρεια<...>Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σύγχρονες τεχνικές προώθησης του τουριστικού προϊόντος», στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης. Η ημερίδα εντάσσεται στο έργο «Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στον Τομέα του Τουρισμού στις Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας» που υλοποιεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Το έργο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της ευρυζωνικότητας στον τουριστικό τομέα και στην υιοθέτηση των εφαρμογών της.

Πρακτικά, η «ευρυζωνικότητα» αναφέρεται σε υποδομή δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που χαρακτηρίζονται από αδιάλειπτη σύνδεση στο Διαδίκτυο, υψηλή ταχύτητα, ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Οι ιδιότητες αυτές προσφέρουν στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό τη δυνατότητα να μεταφέρουν το σύνολο της επικοινωνίας τους και τις επιμέρους συναλλαγές με τους υποψήφιους πελάτες σε ηλεκτρονικό επίπεδο.

Ενδεικτικά, μέσω των ευρυζωνικών εφαρμογών, είναι δυνατή η ταχεία αποστολή και λήψη εικόνας, βίντεο και ήχου σε πραγματικό χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα της επιχείρησης, η κράτηση δωματίων ξενοδοχείων και εισιτηρίων και η ολοκλήρωση των οικονομικών συναλλαγών που αυτές συνεπάγονται, η τηλεφωνική συνομιλία σε συνδυασμό με εικόνα μέσω του Διαδικτύου.

Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, πέραν της προαναφερθείσας ημερίδας, έχουν προγραμματιστεί συμπληρωματικά επιμέρους ενημερωτικές εκδηλώσεις: στην Αλεξανδρούπολη (Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου), στο Παρανέστι Ν. Δράμας (Πέμπτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης) και στην Καβάλα (Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στο Συνεδριακού Κέντρο Νέας Καρβάλης). Επιπλέον, για την πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου από τις 2 έως τις 12 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει περίπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην πλατεία Ειρήνης (κεντρική πλατεία Κομοτηνής).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022