Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδα για τον θρησκευτικό τουρισμό στη Νεάπολη Λασιθίου

Ημερίδα για τον θρησκευτικό τουρισμό στη Νεάπολη Λασιθίου

Ημερίδα με θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Νεάπολη του Δήμου Λασιθίου Κρήτης, με πρωτοβουλίατης Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου και την συνεργασία του Σωματείου Επαγγελματιών […]

Ημερίδα με θέμα τον θρησκευτικό τουρισμό πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Νεάπολη του Δήμου Λασιθίου Κρήτης, με πρωτοβουλία<...>της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου και την συνεργασία του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

“Είστε ζωντανοί πρεσβευτές και λειτουργοί αυτού του Κρητικού πολιτισμού και κάθε μια από τις ξεναγήσεις σας είναι για σας μια αληθινή πρόκληση. Αυτό γιατί μετουσιώνετε σε προσωπική υπόθεση και αγωνία την μεταφορά στους ξένους επισκέπτες όλων εκείνων των αναρίθμητων στοιχείων που συνθέτουν τον Κρητικό πολιτισμό και την ανεκτίμητη προίκα του. Είναι έκδηλο το ενδιαφέρον των ξένων να γνωρίσουν κάθε πτυχή του Κρητικού βίου, υλικού και πνευματικού. Έχουν ανάγκη να γνωρίσουν την τέχνη που καλλιεργεί το ωραίο, αλλά και την Ορθοδοξία που επιδιώκει το `Αγιο” ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο καλωσόρισμα του ο Σεβασμιότατος Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριος, επισημαίνοντας επίσης ότι θεωρεί επιτακτικό το χρέος της εκκλησίας να βρίσκεται κοντά στο λαό που ασχολείται βιοποριστικά με τον τουρισμό και να τον στηρίζει ποικιλοτρόπως, αλλά και να προσφέρει όσο το δυνατό πληρέστερα τη μαρτυρία της ορθοδόξου πίστεως στους φιλοξενούμενούς μας”.

Ο Σεβασμιότατος, αφού εξήρε την σημαντικότητα του έργου των ξεναγών, αλλά και όλων εκείνων που συμβάλλουν στην προβολή, στις αναστηλώσεις και την συντήρηση των Ορθόδοξων και όχι μόνο θρησκευτικών μνημείων, όπως την 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, πρότεινε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός, ώστε να διαμορφωθεί ένα ισχυρό ρεύμα ποιοτικού τουρισμού, επισκεπτών που δεν θα τους ενδιαφέρει μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά και ο πνευματικός, ιστορικός και πολιτισμικός χαρακτήρας της Κρήτης”.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο Σεβασμιότατος Νεκτάριος “σύντομα η Μητρόπολη θα κυκλοφορήσει ένα έντυπο προσκυνηματικό οδηγό των εκκλησιαστικών μνημείων”. “Επιθυμία μας είναι η σημερινή συνάντηση να αποτελέσει έναυσμα μιας ουσιαστικής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και των Επαγγελματιών Ξεναγών, για τον λόγο αυτό θα θέλαμε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση” κατέληξε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Επαγγελματιών ξεναγών, κ. Ευρυδίκη Βλάσση, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για τη διοργάνωση της ημερίδας, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για την ενημέρωση των επαγγελματιών ξεναγών και ζήτησε την τακτική ενημέρωσή τους.

“Είναι πρόκληση για εμάς ο θρησκευτικός τουρισμός και είναι τόσα πολλά και αξιόλογα που έχουμε να δείξουμε αρκεί να γνωρίζουμε, αν λειτουργούν, πότε είναι ανοικτά, αν πηγαίνει όχημα κ.λ.π.. Να διαδώσουμε πότε έχουμε Πάσχα κάθε χρόνο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι επισκέπτες μας για να μπορούν να το παρακολουθήσουν. Είμαστε 2.500 ξεναγοί στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να θυμόμαστε όλα τα μνημεία που έχουμε, χρειάζεται ενημέρωση για όλα αυτά”, υπογράμμισε στην ομιλία της η κ. Βλάσση, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη των ξεναγών για ενημέρωση και τακτική επαφή για ανταλλαγή απόψεων.

Στην ημερίδα παρέστησαν οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου, Οροπεδίου Λασιθίου και Χερσονήσου κ.κ. Γιάννης Λουκαράκης, Γιώργος Μηλιαράς και Σπύρος Δανέλης, οι οποίοι συμφώνησαν με την ανάγκη προβολής των εκκλησιαστικών μνημείων, κάνοντας λόγο για το επόμενο βήμα στον ποιοτικό τουρισμό, ενώ ο Δήμαρχος Χερσονήσου πρότεινε, από την πλευρά του, του χρόνου η ημερίδα να γίνει στη Χερσόνησο κάτι που ο Σεβασμιότατος δέχθηκε με χαρά. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Νομάρχης Λασιθίου, κ. Αντώνης Στρατάκης και ο Δήμαρχος Νεάπολης κ. Νίκος Καστρινάκης, καθώς βρισκόντουσαν στην Αθήνα και δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024