Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗμερίδες για την έκδοση βίζας σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας
Συνάντηση Βαληνάκη - Ανδρεάδη

Ημερίδες για την έκδοση βίζας σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας

Την πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών για τη διοργάνωση μίας σειράς ημερίδων για το θέμα της έκδοσης θεωρήσεων (βίζα) που θα πραγματοποιηθούν στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα αλλά και την Αθήνα, ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών…

Την πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών για τη διοργάνωση μίας σειράς ημερίδων για το θέμα της έκδοσης θεωρήσεων (βίζα) που θα πραγματοποιηθούν στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, στα<...>Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα αλλά και την Αθήνα, ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Σταύρο Ανδρεάδη. Η πρωτοβουλία αυτή, εγκαινιάζει μία νέα πολιτική ανταλλαγής απόψεων, συνεννόησης και συνεργασίας, μέσα από συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συναρμόδιων υπουργείων, ανταποκρινόμενη στις νέες προκλήσεις για τη βελτίωση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας της χώρας.

«Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων, με σκοπό να μελετήσουμε από κοινού και σε βάθος το θέμα της έκδοσης θεωρήσεων και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για την περαιτέρω βελτίωση της παροχής υπηρεσιών από τις προξενικές μας αρχές. Είμαι βέβαιος ότι ο εποικοδομητικός αυτός διάλογος θα αποβεί σε όφελος της πατρίδας μας και της ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα» επεσήμανε ο υφυπουργός.

Ο κ. Βαληνάκης αποδεχόμενος σχετικό αίτημα του ΣΕΤΕ, ενημέρωσε τον κ. Ανδρεάδη αναλυτικά για το ρόλο και τη συμβολή του υπουργείου Εξωτερικών, τα τρία τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού, συνεπικουρώντας το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί και την αφετηρία ενός ανοιχτού, αμφίδρομου και πάνω απ’ όλα παραγωγικού διαλόγου «για το καλό του ελληνικού τουρισμού, τη βαριά βιομηχανία της χώρας, που αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα», και ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών για το ζήτημα των θεωρήσεων που ήταν επί σειρά ετών «ξεχασμένο στο ράφι».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Σταύρος Ανδρεάδης, ευχαρίστησε τον υφυπουργό που αποδέχθηκε το αίτημα του Συνδέσμου και καλωσόρισε την πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών για τη διοργάνωση των ημερίδων για το θέμα της έκδοσης θεωρήσεων «Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ιδέες και προτάσεις που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο προς αυτόν τον τομέα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Θέλω να πω με χαρά ότι αυξάνεται θεαματικά ο αριθμός των επισκεπτών προς τη χώρα μας από τη Ρωσία αλλά και από τις όμορες με τη Ρωσία χώρες, που είναι νέες πολύ σημαντικές πηγές για τον ελληνικό τουρισμό. Χάρη στις προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών και του Υφυπουργού έχει βελτιωθεί σημαντικά η διαδικασία έκδοσης της βίζας, ένα μεγάλο θέμα που για πολλά χρόνια ταλαιπώρησε τον ελληνικό τουρισμό».

Ο κ. Βαληνάκης ανέπτυξε στον κ. Ανδρεάδη το σύνολο των ενεργειών που υλοποιούνται από το υπουργείο Εξωτερικών για την επιτάχυνση και απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης των θεωρήσεων εισόδου, αναφερόμενος συγκεκριμένα:


  • στην ίδρυση νέων Προξενείων σε τουριστικά ενδιαφέρουσες περιοχές,
  • στην αναβάθμιση των Προξενικών μας Αρχών,
  • στη συστηματική εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού των Προξενείων μας ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και προκλήσεις του 21ου αιώνα,
  • στις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Εξωτερικών για τις συμφωνίες διευκόλυνσης θεωρήσεων με τη Ρωσία και την Ουκρανία και τη νέα συμφωνία που επίκειται για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων,
  • στην πρόοδο που έχει σημειωθεί με την Κίνα με την ίδρυση δύο νέων Προξενείων φτάνοντας συνολικά τα τρία στη χώρα αυτή, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα και ειδικά η Ρόδος τιμώμενη περιοχή, στην Διεθνή Έκθεση Ταξιδιωτικής Αγοράς, που ανοίγει τις πύλες της το Νοέμβριο στην Κίνα, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού στην Ασία.


«Η πρόοδος που έχει σημειωθεί και τα πολύ καλά σχόλια που ακούμε από τους τουριστικούς φορείς και από τις ξένες κυβερνήσεις, είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Εμείς βέβαια θεωρούμε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τους στόχους που έχουμε βάλει» συμπλήρωσε ο κ. Βαληνάκης.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024