Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚ. Μαρκόπουλος: Ασφαλής χώρα υγειονομικά η Ελλάδα
Τα μέτρα ασφαλείας στις πύλες εισόδου της χώρας είναι από τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη

Κ. Μαρκόπουλος: Ασφαλής χώρα υγειονομικά η Ελλάδα

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε πως ο ιός της νέας γρίπης δεν θα επηρεάσει τον τουρισμό στην Ελλάδα. “H Ελλάδα είναι μια από τις πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρες της Ευρώπης”, είπε χαρακτηριστικά χθες από τα Χανιά…

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε πως ο ιός της νέας γρίπης δεν θα επηρεάσει<...> τον τουρισμό στην Ελλάδα. “H Ελλάδα είναι μια από τις πλέον υγειονομικά ασφαλείς χώρες της Ευρώπης”“Δε χρειάζεται να υπάρχει διάλογος υστερίας για κάτι που θεωρητικά μπορεί να μας συμβεί τον Οκτώβριο, αλλά μπορεί και να μη μας συμβεί. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να βλέπουμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί αυτός ο διάλογος μεταφέρεται από ξένες πρεσβείες και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Χρειάζεται λοιπόν αυτοσυγκράτηση”.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη, τα μέτρα ασφαλείας στις πύλες εισόδου της χώρας είναι από τα πιο ισχυρά από ολόκληρη την Ευρώπη, για αυτό και η αποτελεσματικότητα μας είναι πολύ καλή.

Όσον αφορά την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν για την Κρήτη και ύστερα από επαφές που είχε με το νομάρχη και το δήμαρχο Χανίων, ο υπουργός εκτίμησε ότι η μείωση των αφίξεων θα είναι μονοψήφια για τη χώρα, ενώ ακόμα μικρότερη θα είναι η μείωση σε ό,τι αφορά την Κρήτη.

Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος εξήγγειλε τη δημιουργία Διεύθυνσης ΕΟΤ στη δυτική Κρήτη, ενώ ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θα αποπληρώσει μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου τις οφειλές του προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την τουριστική προβολή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024