Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚάλεσμα σε Βρετανούς για επενδύσεις στην ενέργεια και στον τουρισμό

Κάλεσμα σε Βρετανούς για επενδύσεις στην ενέργεια και στον τουρισμό

Κάλεσμα απηύθυνε σε Βρετανούς επιχειρηματίες – επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας σε τομείς αιχμής, όπως η ενέργεια και ο τουρισμός, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου…

Κάλεσμα απηύθυνε σε Βρετανούς επιχειρηματίες – επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας σε τομείς αιχμής, όπως η ενέργεια και ο τουρισμός, ο<...> υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο με θέμα “Ελλάδα: Περιφερειακό Οικονομικό Κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”. Στο Συνέδριο συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, Υπουργοί της Βρετανικής Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος του Λονδίνου Ρόμπερτ Φίντς, καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι Ελληνικών και Βρετανικών επιχειρήσεων, επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων των δύο χωρών.

Στην ομιλία του ο Α. Τσοχατζόπουλος, αφού αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και στα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής την τελευταία οκταετία, ανέλυσε τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για την Ελληνική οικονομία στην επόμενη περίοδο.

Όσον αφορά τον τουριστικό τομέα, ο Α. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι ο τουρισμός, αποτελώντας έναν από τους παραγωγικότερους και ανταγωνιστικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, είναι ο χώρος που επενδύει για το μέλλον ιδιαίτερα η Ελληνική Κυβέρνηση. Αφού ανέφερε επίσης ότι η Ελληνική τουριστική πολιτική προωθεί την αναβάθμιση τόσο των παρεχομένων υπηρεσιών, καθώς και την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας, υπογράμμισε τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην διοικητική δομή και οργάνωση του Ελληνικού τουρισμού. “Ζητούμε την υποστήριξη της ενημέρωσης της κοινωνίας αυτής της χώρας. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αυξήσουμε την παρουσία μας και στην Βρετανία σε ενημέρωση και προβολή, ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των Βρετανών τουριστών στη χώρα μας. Παράλληλα, δημιουργούμε κίνητρα ρεαλιστικά, ώστε οι ξένοι επενδυτές να έρθουν στην Ελληνική τουριστική αγορά και να μπορέσουν να επενδύσουν” επισήμανε ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε, επίσης, ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης πλην των τεσσάρων οικονομικά ισχυρότερων επενδύεται ένα 20% – 25% των συνολικών κεφαλαίων και ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αυξήσει την ελκυστικότητα της χώρας μας και ιδιαίτερα σε συνδυασμό με ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, καθώς έτσι ανοίγονται νέες δυνατότητες επενδύσεων στην περιοχή. Επίσης, αναφέρθηκε αναλυτικά στην υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, την χρησιμότητά τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ότι “το μεγάλο όφελος θα προκύψει για τη χώρα μας πραγματικά μετά από αυτούς, θα έχουν πλέον ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής, ενώ θα μπορέσει να αξιοποιηθεί συστηματικά και η προβολή της χώρας μας που θα έχει γίνει διεθνώς σε σχέση με την διοργάνωση της Ολυμπιάδας. Επίσης, η ολοκλήρωση των πληρωμών για τα έργα των Αγώνων σχεδόν κατά 80% μέχρι και την πραγματοποίησή τους δίνει πραγματικά σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη με νέες επενδύσεις που θα στηριχθούν στην αξιοποίηση των νέων πλεονεκτημάτων που θα έχουν στο μεταξύ προκύψει. Οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται στην Αθήνα, όπως και στις άλλες Ολυμπιακές πόλεις, αποτελούν την βάση μιας παραγωγικότερης και ανταγωνιστικότερης λειτουργίας του τουρισμού μας κατά προτεραιότητα, αλλά και πολλών άλλων δραστηριοτήτων μετά το 2004. Για αυτό και ενδιαφερόμαστε π.χ. για την Θεσσαλονίκη σε σχέση με την EXPO 2008, να ακολουθηθεί μια αντίστοιχη διαδικασία, ένα master plan που θα προβλέψει από τώρα νομοθετικά τη δέσμευση για το σύνολο των οικονομικών και κοινωνικών παρεμβάσεων καθώς και των έργων υποδομής που χρειάζονται για την πόλη σε σχέση με την πραγματοποίηση της Έκθεσης. Αυτό που έγινε επί επτά χρόνια για την Αθήνα, θα γίνει τώρα αντίστοιχα και για την Ελληνική περιφέρεια”.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Α. Τσοχατζόπουλος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του Λονδίνου Ρ. Φίντς, καθώς επίσης και με ομάδες Βρετανών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024