Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαλύτερες δυνατότητες απασχόλησης των γυναικών στον τουρισμό ζητάει η Κράτσα
Αντιπρόεδρος Ε.Κ.-Μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

Καλύτερες δυνατότητες απασχόλησης των γυναικών στον τουρισμό ζητάει η Κράτσα

Η 27η Σεπτεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και “είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι έχει αφιερωθεί από τα Ηνωμένη Έθνη, εφέτος, στις γυναίκες εργαζόμενες στον τουριστικό κλάδο”, όπως επεσήμανε η κυρία Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…

Η 27η Σεπτεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και “είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό ότι έχει αφιερωθεί από τα Ηνωμένη Έθνη, εφέτος, στις γυναίκες εργαζόμενες στον τουριστικό κλάδο”, όπως επεσήμανε<...>η κυρία Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού.

“Ο τουρισμός αποτελεί σήμερα σημαντικό πυλώνα της ευρωπαϊκής οικονομίας και ανάπτυξης. Τόσο η προβολή του όσο και η στήριξη του μέσω στοχευμένων και αποτελεσματικών πολιτικών από την Ε.Ε. προσφέρει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, σε χώρες όπως η Ελλάδα, κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς”, αναφέρει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Η θέση δε, των γυναικών στη τουριστική βιομηχανία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την ανταγωνιστικότητα του κλάδου αλλά και την κοινωνική συνοχή.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε, αυτή την εβδομάδα η Eurostat, το 56% τον ευρωπαίων στον τουριστικό κλάδο είναι γυναίκες. Πρωταθλητές στη γυναικεία απασχόληση αναδεικνύονται η Εσθονία με 76%, η Λιθουανία με 83% και η Λετονία με 95% ενώ η χώρα μας βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη με μόλις 44%.

Τα στοιχεία επίσης ως προς τη “ψαλίδα” στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών εργαζομένων στον κλάδο αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής, αφού παρουσιάζουν την Ελληνίδα εργαζόμενη στα τουριστικά επαγγέλματα να κερδίζει το 74% από την αμοιβή των ανδρών. Την μικρότερη “ψαλίδα” παρουσιάζει το Βέλγιο με 93%, η Δανία και Μάλτα με 87%, η Βουλγαρία και Σουηδία με 86%.

“Η φετινή Παγκόσμια αυτή Ημέρα Τουρισμού πρέπει να αποτελέσει για τη χώρα μας μία καλή ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθούμε και να αναλύσουμε τα προβλήματα ώστε να δεσμευθούμε για δράσεις που θα δώσουν περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες απασχόλησης των γυναικών στον τουρισμό, σε ένα κλάδο με συνεχή ανάπτυξη και σημαντική συμβολή στην οικονομία μας”, καταλήγει η κα Κράτσα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024