Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚανονικά τα δρομολόγια πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας

Κανονικά τα δρομολόγια πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας

Έληξε χτες το απόγευμα (18:00) η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών της Εκτελεστικής της Επιτροπής να αναστείλουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, που είχε ξεκινήσει το πρωί της περασμένης Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου, και έληγε κανονικά σήμερα τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να εκτελούνται κανονικά πλέον…

Έληξε χτες το απόγευμα (18:00) η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών της Εκτελεστικής της Επιτροπής<...>να αναστείλουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, που είχε ξεκινήσει το πρωί της περασμένης Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου, και έληγε κανονικά σήμερα τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να εκτελούνται κανονικά πλέον τα δρομολόγια πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Παρόλα αυτά, τα δρομολόγια γίνονται με προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες χθες απέτρεψαν τον απόπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Blue Star Νάξος» για Νάξο – Πάρο, και του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Blue Star Πάρος» για Πάρο – Νάξο – Ίο – Θήρα, από το λιμάνι του Πειραιά, τα οποία απέπλευσαν για τους προορισμούς τους σήμερα το απόγευμα, έπειτα από βελτίωση των καιρικών συνθηκών και κατάθεσης υπεύθυνων δηλώσεων από τους Πλοιάρχούς τους ότι θα ακολουθήσουν διαδρομή στην οποία δεν επικρατεί απαγόρευση απόπλου.

Ωστόσο, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας πριν την λήψη της απεργίας, την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί διακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά, 479 επιβάτες, καθώς και 586 φορτηγά, 99 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 25 δίκυκλα. Από τα νησιά δε προς τον Πειραιά διακινήθηκαν – μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα – 1.902 επιβάτες, καθώς και 707 φορτηγά, 329 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 41 δίκυκλα.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επεσήμανε ότι “η απόφαση για πολιτική επιστράτευση ελήφθη μετά την εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία τήρησε αδιάλλακτη στάση. Ήδη έχουν λυθεί όλα τα θεσμικά αιτήματα των ναυτικών, ενώ στην τελευταία προχθεσινή συνάντηση τους παρουσιάστηκε και το πλαίσιο επίλυσης και των οικονομικών αιτημάτων της απεργίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024