Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚαραμανλής: Στόχος να καταστεί η Θεσσαλονίκη πόλος έλξης επιστημόνων από ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη

Καραμανλής: Στόχος να καταστεί η Θεσσαλονίκη πόλος έλξης επιστημόνων από ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη

Πόλο έλξης επιστημόνων από ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη και, ταυτόχρονα, χώρο εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών στοχεύει να καταστήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης η Κυβέρνηση, όπως τόνισε από τη συμπρωτεύουσα ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, στα πλαίσια της…

Πόλο έλξης επιστημόνων από ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη και, ταυτόχρονα, χώρο εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών<...>στοχεύει να καταστήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης η Κυβέρνηση, όπως τόνισε από τη συμπρωτεύουσα ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής, στα πλαίσια της 70ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μετά την επίσκεψή του, το πρωί της Παρασκευής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός δήλωσε τα ακόλουθα:

“Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Πρόκειται, όπως είδαμε όλοι, για πολύ αξιόλογα επιστημονικά ιδρύματα που υπηρετούν με συνέπεια ένα διττό στόχο: από τη μία πλευρά να φέρουν κοντά στον πολίτη τις κατακτήσεις της Επιστήμης και των Νέων Τεχνολογιών και από την άλλη να αποτελέσουν δομικά στοιχεία του καινοτομικού χαρακτήρα της πόλης της Θεσσαλονίκης και, ευρύτερα, της Βόρειας Ελλάδας.

Τα ιδρύματα αυτά, η ευρύτερη Ζώνη Καινοτομίας και, βεβαίως, η ίδρυση και η λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου, είναι πολύ σημαντικά βήματα προς το στόχο να καταστήσουμε την περιοχή της Θεσσαλονίκης πόλο έλξης επιστημόνων από ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη και, ταυτόχρονα, χώρο εγκατάστασης νέων επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα και με τους στόχους που θέσαμε στη Λισσαβόνα, ενισχύουμε τόσο θεσμικά, όσο και οικονομικά – στο βαθμό, βέβαια, που επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση – την ερευνητική προσπάθεια. Εργαζόμαστε με τη βαθιά πεποίθηση ότι στη νέα εποχή η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024