Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταγραφή της σημερινής πραγματικότητας στον ιαματικό τουρισμό
Ιαματικός τουρισμός

Καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας στον ιαματικό τουρισμό

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ και του ΣΔΙΠΕ με θέμα τον ιαματικό τουρισμό είχε ως στόχο την καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας στο πεδίο του ιαματικού τουρισμού, τη δερεύνηση της συμβολής του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συνέδριο που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τον Ιαματικό Τουρισμό με θέμα “Ιαματικός Τουρισμός, για μια Νέα Στρατηγικής Ανάπτυξης”.

Το συνέδριο είχε ως στόχο την καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας στο πεδίο του ιαματικού τουρισμού, τη διερεύνηση της συμβολής του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχε ως εισηγητής και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρ. Πάλλης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για τη συμβολή του Ιαματικού Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τόνισε μεταξύ άλλων: “Η νέα τουριστική πολιτική έχει ως κατευθυντήρια γραμμή τη στροφή σε ειδικές μορφές τουρισμού που δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης της τουριστικής μας οικονομίας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της χώρας μας ως θερμαλιστικού τουριστικού προορισμού μέσα από την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ανάπτυξη νέων υποδομών και εγκαταστάσεων και την ένταξη μας στη διασυνοριακή συνεργασία μέσα στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Οι ιαματικές πηγές, που διαθέτει σε πληθώρα η χώρα μας, αποτελούν το ‘κλειδί’ για βιώσιμη ανάπτυξη και την πολυθεματική οικονομική δραστηριότητα των περιοχών που θα αξιοποιήσουν τουριστικά τους ιαματικούς πόρους”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2022
23/09/2022
22/09/2022
21/09/2022
20/09/2022
19/09/2022