Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταλυτική η συμβολή του τουρισμού στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Καταλυτική η συμβολή του τουρισμού στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Με θέμα την τουριστική πολιτική και την διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς η βουλευτής κυρία Ροδούλα Ζήση μίλησε στο ετήσιο συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου εκλεγμένων γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση σε […]

Με θέμα την τουριστική πολιτική και την διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς η βουλευτής κυρία Ροδούλα Ζήση<...> μίλησε στο ετήσιο συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου εκλεγμένων γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συνέδριο που ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Κατά την ομιλία της η κυρία Ζήση αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης νέων τρόπων προστασίας και διαχείρισης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και στη συνεργασία που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κοινοτικό επίπεδο όπου η νέα πολιτική για το περιβάλλον επιλέγει τον τουρισμό σαν έναν από τους τομείς που από τη φύση του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αειφόρο ανάπτυξη, που διασφαλίζει και ανανεώνει τα φυσικά θεμέλια της ζωής, στην ανάπτυξη, όπου το παρόν δεν υποθηκεύει το μέλλον. Επίσης ανάφερε: «Ασφαλώς, ο τουρισμός κάνει δυνατή τη σύνδεση των λαών, προωθεί το πνεύμα της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας, της κατανόησης και της αλληλεγγύης». Και συνέχισε: «…είναι διαπιστωμένο, πως όταν ξεπεραστούν κάποια όρια τουριστικής ανάπτυξης, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους χώρους όπου εκδηλώνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα, αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα πολυσύνθετα, δυσχερή και με ιδιαίτερη οξύτητα».

Αναφερόμενη στη συνεισφορά του τουρισμού επεσήμανε: «Η συνεισφορά του τουρισμού σε μία εποχή που οι οικονομικοί πόροι είναι σπάνιοι, αλλά απόλυτα αναγκαίοι, είναι τεράστια. Αναμφισβήτητα, ο τουρισμός έχει παίξει έναν καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο στην αναβίωση και ανάδειξη πολύ αξιόλογων, αλλά εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων ιστορικών κέντρων και οικισμών, σε κρίσιμες για την επιβίωσή τους εποχές, όταν δεν είχαν άλλες δυνατότητες ένταξης στις σύγχρονες παραγωγικές διαδικασίες. Η αλματώδης, όμως, ανάπτυξη και τα νέα προκύπτοντα μεγέθη, έχουν αρχίσει να δημιουργούν δυσμενείς επιπτώσεις και επιδράσεις, ιδιαίτερα στους φορείς ευαίσθητων και ευάλωτων πολιτιστικών αξιών, όπως είναι η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και η κοινωνική δομή. Μαζί με αυτούς, το φυσικό περιβάλλον, που συνήθως δημιουργεί το σκηνογραφικό υπόβαθρο για την προβολή και ανάγνωση των οικισμών αυτών, υφίσταται επιθέσεις και μεταβολές».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024