Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στην περιοχή Τατοΐου
Προκήρυξη δράσεων ύψους 171 εκατ. ευρώ

Καθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στην περιοχή Τατοΐου

Με τη συμμετοχή εθελοντών, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και συγκεκριμένα της περιοχής Τατοΐου, την οποία οργάνωσε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 η Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου […]

Με τη συμμετοχή εθελοντών, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και συγκεκριμένα της περιοχής Τατοΐου, την οποία οργάνωσε την Κυριακή 22 Μαΐου<...> 2011 η Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τους Δήμους Διονύσου και Αχαρνών, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ. Θάνος Μωραΐτης, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετείχαν στη δράση τονίζοντας παράλληλα ότι “από την πρώτη στιγμή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προωθούμε τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας πολιτών, ΜΚΟ, αυτοδιοίκησης, η οποία θα μπορεί με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο να συμμετέχει σε δράσεις όπως η σημερινή αλλά κυρίως να γίνει ο φορέας ενός ισχυρού μηνύματος το οποίο θα διαπεράσει όλη την ελληνική κοινωνία: ότι η προστασία των δασικού πλούτου της χώρας είναι υπόθεση όλων”.

Ο κ. Μωραΐτης, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε επίσης στην ενεργοποίηση του προγράμματος “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, με προκήρυξη δράσεων ύψους 171 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό βήμα όσον αφορά στη θωράκιση των δασών αλλά και στην αντιπυρική προστασία. Ειδικότερα, για την αντιπυρική προστασία, ο κ. Μωραΐτης, τόνισε ότι “παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πιστώσεις που θα διατεθούν είναι στο ύψος των προηγουμένων ετών”.

Ο καθαρισμός της περιοχής Τατοΐου είναι ο πρώτος από μια σειρά αντίστοιχων δράσεων που έχει προγραμματίσει το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, οι οποίες κορυφώνονται στις 5 Ιουνίου 2011, παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024