Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαθοριστικό όργανο τουριστικής πολιτικής το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού
Ο Ελληνικός τουρισμός επί τάπητος

Καθοριστικό όργανο τουριστικής πολιτικής το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Υπό την προεδρία της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά πραγματοποιήθηκε χθες (5 Ιουνίου 2007) η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβούλιου Τουρισμού με τη νέα διευρυμένη του σύνθεση. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν το νομοθετικό, το Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό, το portal, οι Δορυφόροι Λογαριασμοί καθώς και οι δράσεις για την τουριστική περίοδο…

Υπό την προεδρία της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά πραγματοποιήθηκε χθες (5 Ιουνίου 2007) η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβούλιου Τουρισμού με τη νέα διευρυμένη του σύνθεση. Τα θέματα τα οποία<...> συζητήθηκαν ήταν το νομοθετικό, το Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό, το portal, οι Δορυφόροι Λογαριασμοί καθώς και οι δράσεις για την τουριστική περίοδο.

«Θα επισημάνω για άλλη μια φορά ότι το Συμβούλιο είναι καθοριστικό όργανο για το σχεδιασμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής και για την τουριστική ανάπτυξη. Έχετε συμβάλλει ουσιαστικά με τις παρατηρήσεις σας για την επιτάχυνση της τουριστικής ανάπτυξης και για την προώθηση του εκσυγχρονισμού, αλλά και του εμπλουτισμού του ελληνικού τουριστικού μοντέλου», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης η υπουργός εξήγγειλε τη θέσπιση Βραβείου για τις ξενοδοχειακές μονάδες που προχωρούν στο σύστημα και στη δημιουργία συστημάτων ανακύκλωσης και προστατεύουν το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι προετοιμάζεται πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ώστε οι ξενοδοχειακές μονάδες που θα χρησιμοποιούν τις νέες μορφές ενέργειας να έχουν πρόσθετα συγκριτικά πλεονεκτήματα στις επενδυτικές ενισχύσεις που θα δίνονται στο πλαίσιο του Δ’ ΚΠΣ.

Παράλληλα, η υπουργός επεσήμανε ότι τη φετινή περίοδο θα δεχτούμε αυξημένο αριθμό τουριστών, ίσως και το μεγαλύτερο που έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας, και τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει πλέον στις μεγάλες τουριστικές δυνάμεις του κόσμου, και πως ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, διευρύνει τα μερίδιά του και εδραιώνει τη θέση του στην παγκόσμια τουριστική αγορά

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η πορεία της δημιουργίας του portal για τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού, του Δορυφόρου Λογαριασμού και του Παρατηρητηρίου Τουρισμού.
Ακόμη, παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού στο yahoo, μέσω της οποίας η Ελλάδα έχει on line καμπάνια και πετυχαίνει απόλυτα στοχευμένη προβολή και προώθηση σε 18 χώρες σε όλον τον κόσμο, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007 και θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2008.

Αξίζει να επισημανθεί πως μια τέτοια προβολή γίνεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο παγκοσμίως. Ειδικότερα, η προβολή αφορά σε τέσσερις μορφές ειδικού τουρισμού, τον τουρισμό για καλοκαιρινές διακοπές, τα city breaks, τον συνεδριακό και οικοτουρισμό-αγροτουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024