Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚίνητρα δίνει ο ΕΟΤ για την ενίσχυση του τουρισμού στη Σκύρο

Κίνητρα δίνει ο ΕΟΤ για την ενίσχυση του τουρισμού στη Σκύρο

Κίνητρα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη Σκύρο δίνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) μετά το σεισμό που έπληξε το νησί. Με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Χριστοδουλάκη, και […]

Κίνητρα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στη Σκύρο<.> δίνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) μετά το σεισμό που έπληξε το νησί<…>.

Με εντολή του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Χριστοδουλάκη, και σχετική απόφαση του προέδρου του οργανισμού, Ευγένιου Γιαννακόπουλου, η Σκύρος εντάσσεται στις περιοχές της χώρας για τις οποίες προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις, λόγω απρόβλεπτων γεγονότων, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2001.

Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση προβλέπονται τα εξής:
Παρέχεται η δυνατότητα συμμετοχής στο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για διακοπές στη Σκύρο και σε όσους έκαναν χρήση του περυσινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.
Οι επιδοτήσεις κατ’ άτομο θα είναι μεγαλύτερες, προκειμένου αφενός μεν να μειωθεί το κόστος των διακοπών για τους τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί και αφετέρου να ενισχυθούν περισσότερο τα τουριστικά καταλύματα της Σκύρου.
Ειδικότερα, για τα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και τα επιπλωμένα διαμερίσματα, η επιδότηση θα είναι 4.000 δρχ. κατ’ άτομο την ημέρα, από 3.000 δρχ. που ισχύει στο γενικό πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. Για ενοικιαζόμενα δωμάτια η επιδότηση θα είναι 3.000 δρχ. κατ’ άτομο ημερησίως, από 2.000 δρχ που ισχύει για άλλους προορισμούς, ενώ η παραμονή σε κάμπινγκ θα επιδοτείται με 1.000 δρχ. το άτομο την ημέρα.

Βάσει της απόφασης, με τις επιδοτήσεις που προβλέπονται κατ΄ άτομο, καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος του κόστους διαμονής των τουριστών στα διάφορα καταλύματα, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζονται φθηνότερες διακοπές.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα ισχύει για όλο το χρόνο.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού καλεί τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νησί και επιθυμούν να συμμετάσχουν, να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως 2 Αυγούστου 2001, στη Διεύθυνση Η’ Εσωτερικού-Κοινωνικού Τουρισμού, Τμήμα Η2.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024