Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΚοινή παρουσία Δήμου Αθηναίων και ΕΞΑΑ στη WTM 2009
Εκθέσεις

Κοινή παρουσία Δήμου Αθηναίων και ΕΞΑΑ στη WTM 2009

Με επιτυχία στέφθηκε η κοινή παρουσία της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ) στην 30ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM), που πραγματοποιήθηκε από..

Με επιτυχία στέφθηκε η κοινή παρουσία της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) και της<…> Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ) στην 30ή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM), που πραγματοποιήθηκε από 8 έως 12 Νοεμβρίου 2009 στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων για την τουριστική προβολή της Αθήνας διεθνώς και την ανάπτυξη σχετικών συνεργασιών με τους τουριστικούς φορείς, η ΕΤΟΑΑ και η ΕΞΑΑ συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στην WTM 2009, ως συνεκθέτες του ΕΟΤ, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Το περίπτερο της Αθήνας επισκέφθηκε πλήθος Βρετανών και άλλων ξένων επαγγελματιών από διάφορους τομείς τουριστικών δραστηριοτήτων (Πολιτιστικός τουρισμός, City Breaks, Συνέδρια και εταιρικές συναντήσεις, Incentives, Μαθητικός και Εκπαιδευτικός τουρισμός κ.λπ.), ενώ αθρόα προσέλευση παρατηρήθηκε και τις δύο μέρες της έκθεσης που ήταν ανοικτή για το κοινό.

Το περίπτερο της ΕΤΟΑΑ και της ΕΞΑΑ επισκέφθηκε και η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Aντζελα Γκερέκου, η οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα αξιόλογη την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους δύο φορείς για την προβολή της Αθήνας στις διεθνείς αγορές και εξήρε την πρωτοβουλία για την κοινή συμμετοχή στην WTM 2009.

Τα στελέχη της ΕΤΟΑΑ συμμετείχαν σε παρουσίαση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης με θέμα “Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και η πόλη των Αθηνών”, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 50 ξένοι δημοσιογράφοι, τουριστικοί πράκτορες και στελέχη τουριστικών οργανισμών. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΟΤ Βρετανίας, με κύριους ομιλητές τον ακαδημαϊκό William Sinclair και τη δημοσιογράφο των Times, κα Christine Borg, από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της εκστρατείας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ΕΤΟΑΑ συμμετείχε και στο workshop που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Βρετανίας στο πλαίσιο της WTM 2009, με θέμα “Greece and the UK market`s trends, within the framework of the current financial crisis”.

Ο πρόεδρος της ΕΞΑΑ κ. Γιάννης Ρέτσος συμμετείχε ως εισηγητής στο 1ο Διεθνές Συνέδριο “Greek Tourism & Property”, το οποίο διοργανώθηκε από τη Real Events στο περιθώριο της WTM 2009. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε γενικότερα στο τουριστικό προϊόν και στις υποδομές της Αθήνας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν αλλά παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε, τον τομέα των κρουαζιέρων, όπου το καθεστώς cabotage δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, καθώς και το χρονίζον, πλέον, ζήτημα της έλλειψης ενός μεγάλου συνεδριακού Κέντρου διεθνών προδιαγραφών.

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε στα σημαντικά τουριστικά οφέλη της Βαρκελώνης μεταολυμπιακά σε αντίθεση με τα περιορισμένα οφέλη της Αθήνας. Όπως ανέφερε, το 1980 πραγματοποιούνταν 8,9 εκατ. διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας. το 2005 3,5 εκατ. και το 2008 4 εκατ. Στη Βαρκελώνη το 1990 πραγματοποιούνταν 3,8 εκατ. διανυκτερεύσεις. Το 1992 πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το 2000 οι διανυκτερεύσεις είχαν φθάσει σε 7,8 εκατ. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης από την Πολιτεία για συστηματικό και στοχευμένο marketing της Αθήνας, ενώ εξήρε ως “σοβαρή και αξιόλογη” την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω της ΕΤΟΑΑ και ως ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την ΕΞΑΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024