Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινή Παρουσία της ΕΞΑ-Α και της ΕΤΟΑ του Δήμου Αθηναίων στην ΙΤΒ 2011
Προβολή του τουριστικού προϊόντος και των ξενοδοχειακών υποδομών της πρωτεύουσας

Κοινή Παρουσία της ΕΞΑ-Α και της ΕΤΟΑ του Δήμου Αθηναίων στην ΙΤΒ 2011

Στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής για την τουριστική προβολή της Αθήνας διεθνώς και την ανάπτυξη σχετικών συνεργασιών με τους τουριστικούς φορείς, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ) και η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ)συμμετείχαν…

Στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής για την τουριστική προβολή της Αθήνας διεθνώς και την ανάπτυξη σχετικών συνεργασιών με τους τουριστικούς φορείς, η Ένωση<...> Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ) και η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ)συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ, που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 13 Μαρτίου 2011 στο Βερολίνο, ως συνεκθέτες του ΕΟΤ, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Το περίπτερο της Αθήνας επισκέφθηκε πλήθος Γερμανών και άλλων ξένων επαγγελματιών από διάφορους τομείς τουριστικών δραστηριοτήτων (Πολιτιστικός τουρισμός, City Breaks, συνέδρια και εταιρικές συναντήσεις, Incentives, Μαθητικός και Εκπαιδευτικός τουρισμός κ.λπ.), ενώ αθρόα προσέλευση παρατηρήθηκε και τις δύο μέρες της Έκθεσης που ήταν ανοικτή για το κοινό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΑΑ κ. Γιάννη Ρέτσο, η προσπάθεια για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που διαμορφώθηκε για την Αθήνα τον τελευταίο χρόνο, μπορεί να ευοδωθεί, εφόσον υπάρχει στενή συνεργασία και καλός συντονισμός μεταξύ των φορέων της αγοράς, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας. “Η Αθήνα και κατά προέκταση η Αττική” ανέφερε ο κ. Ρέτσος, “είναι ένας ασφαλής ολοκληρωμένος προορισμός, με σημαντικό εύρος τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και με εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές. Είναι ιδανικός για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθΆ όλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις βασικές μορφές τουρισμού σε όλες τις κατηγορίες, ιδίως από μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία. Αυτό είναι το κύριο μήνυμα που πρέπει να περνάμε και προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί η συνεργασία της ΕΞΑΑ με την ΕΤΟΑΑ”.

Το περίπτερο της ΕΞΑΑ και της ΕΤΟΑΑ επισκέφθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα αξιόλογη την προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε χρόνο από τους δύο φορείς για την προβολή της Αθήνας στις διεθνείς αγορές, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νίκος Κανελλόπουλος, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον τρόπο που λειτουργεί και δρά ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΕΤΟΑΑ. με στόχο την ανάπτυξη του αστικού και συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας, καθώς και την ανάδειξη, μέσω της ΕΞΑ-Α, του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και της Αττικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024