Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινωνικός διάλογος για την οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στον ελληνικό τουρισμό
Ημερίδα της Ο.Κ.Ε.

Κοινωνικός διάλογος για την οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στον ελληνικό τουρισμό

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αποστολή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) είναι η διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου για τη γενική πολιτική της χώρας μας και ιδίως “τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής”. Στο πλαίσιο αυτής της ευθύνης η Ο.Κ.Ε. αποφάσισε…

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αποστολή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) είναι η διεξαγωγή του κοινωνικού διαλόγου για τη γενική<...> πολιτική της χώρας μας και ιδίως “τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής”. Στο πλαίσιο αυτής της ευθύνης η Ο.Κ.Ε. αποφάσισε τη συστηματική οργάνωση ενός κοινωνικού διαλόγου για συγκεκριμένα επίκαιρα κλαδικά θέματα στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτά που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι ο τουρισμός αποτελεί μείζον οικονομικό και κοινωνικό θέμα και αποφάσισε να ξεκινήσει αυτόν τον οργανωμένο κοινωνικό διάλογο σε εκδήλωση με θέμα “Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στον ελληνικό τουρισμό”, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 και ώρα 12:00, στην αίθουσα της Ολομέλειάς της (Φραντζή 9, 1ος όροφος).

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ενώ την κεντρική εισήγηση θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Στη συνέχεια, εμπλεκόμενοι φορείς για τον τουρισμό στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν την επίδραση της οικονομικής κρίσης στον ελληνικό τουρισμό και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή της. Ειδικότερα, θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις των κ.κ. Γεράσιμου Φωκά, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Λεωνίδα Καραθανάση, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, και Νικόλαου Αγγελόπουλου, προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο κ. Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, γενικός γραμματέας της Ο.Κ.Ε.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η αναζήτηση συνεργασιών και συμπράξεων, ώστε συντεταγμένα να αντιμετωπισθούν τα όποια προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν στην τουριστική δραστηριότητα την περίοδο που ακολουθεί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024