Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚονδύλια για ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας στο λιμάνι του Αιγίου εξασφάλισε ο Καββαδάς

Κονδύλια για ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας στο λιμάνι του Αιγίου εξασφάλισε ο Καββαδάς

Τα πολυπόθητα κονδύλια για την ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας για την κατασκευή λιμανιού στο Αίγιο εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδαο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Καββαδάς από το Υπουργείο Οικονομίας και […]

Τα πολυπόθητα κονδύλια για την ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας για την κατασκευή λιμανιού στο Αίγιο εξασφάλισε την περασμένη εβδομάδα<...>ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Καββαδάς από το Υπουργείο Οικονομίας και οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι οι αρχικές εργασίες στο λιμάνι του Αιγίου είχαν διακοπεί, όταν ο εργολάβος το εγκατέλειψε λόγω σοβαρών προβλημάτων στην μελέτη, που καθιστούσαν αδύνατη την υλοποίηση του έργου. Ειδικότερα δεν είχε μελετηθεί επακριβώς η σύσταση του βυθού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθεροποιηθούν τα κρηπιδώματα που τοποθετούνταν.

Αρχικά, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Πελοπόννησος`, είχε υπολογιστεί πως θα χρειαζόντουσαν 700.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί το μέρος της πρώτης εργολαβίας που είχε μείνει ανεκτέλεστη. Ακολούθως όμως διαπιστώθηκε μετά από νεώτερη μελέτη πως το ύψος του κονδυλίου ήταν μεγαλύτερο, και συγκεκριμένα απαιτούνταν 1.100.000 ευρώ.

Κάναμε πραγματικό αγώνα για να εξασφαλίσουμε τα χρήματα αυτά από το Υπουργείο Οικονομικών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, κ. Καββαδάς. “Το κακό είναι”, συμπλήρωσε, “πως για το έργο αυτό δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε Κοινοτικά κονδύλια γιατί η δαπάνη δεν εγκρινόταν από τους Ευρωπαίους, που ελέγχουν την κατανομή των κονδυλίων του Γ` Κ.Π.Σ. ή των άλλων προγραμμάτων. Έτσι λοιπόν τα χρήματα έπρεπε να μας δοθούν από Εθνικούς πόρους και σε περίοδο, όπου και το κάθε ευρώ δίδεται με πολλή φειδώ από το υπουργείο Οικονομικών”. “Μπορούμε να πούμε πως είναι μεγάλη επιτυχία το ότι έγινε δεκτό το αίτημά μας και θα μας διαθέσουν τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να ολοκληρωθεί η πρώτη εργολαβία του λιμανιού του Αιγίου που είχε μείνει ημιτελής” τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Σε ότι αφορά στο δεύτερο τμήμα του λιμανιού του Αιγίου, όπως εξήγησε ο κ. Καββαδάς “έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πίστωση για να γίνει καθώς έχουν δεσμευτεί σημαντικά ποσά από το Γ` Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα”. “Τώρα που τα χρήματα αυτά μας δίνονται βάζουμε μπροστά το έργο για να αποκτήσει το Αίγιο το λιμάνι του, το οποίο είναι ένας δυναμικός πόρος για την τοπική οικονομία και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξής της” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024