Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚόντρα ξενοδόχων με τους Δήμους του νομού Χανίων για υπέρογκη είσπραξη δημοτικών τελών

Κόντρα ξενοδόχων με τους Δήμους του νομού Χανίων για υπέρογκη είσπραξη δημοτικών τελών

Σε ρήξη είναι αποφασισμένοι να φθάσουν οι ξενοδόχοι του νομού Χανίων με τους δήμους λόγω της παράνομης είσπραξης υπέρογκων δημοτικών τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τονίζει ρεπορτάζ της Κρήτη […]

Σε ρήξη είναι αποφασισμένοι να φθάσουν οι ξενοδόχοι του νομού Χανίων με τους δήμους λόγω της παράνομης είσπραξης υπέρογκων δημοτικών τελών<...> μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τονίζει ρεπορτάζ της Κρήτη TV.

Ουσιαστικά οι δήμοι του νομού Χανίων δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως με το γράμμα του νόμου, εισπράττοντας από τα ξενοδοχεία της περιοχής τους ποσά που δεν αναλογούν σε αυτά που προβλέπει ο Νόμος 25/75. Έτσι εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρει το ρεπορτάζ, ο συντελεστής δημοτικών τελών για τις ξενοδοχειακές μονάδες φτάνει το 4,12 ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, «οι χώροι οι διατιθέμενοι προς ύπνον ως και οι βοηθητικοί τούτων θεωρούνται ως κατοικίαι και τα επ` αυτών τέλη υπολογίζονται με τον ισχύοντα δια τας κατοικίας συντελεστήν», δηλαδή 1,61 ανά τ.μ. Αυτό δεν εφαρμόζεται από τους δήμους του νομού Χανίων, οι οποίοι εισπράττουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τέλη που αναλογούν σε 4,12 ανά τ.μ., δηλαδή τα ξενοδοχεία στο σύνολό τους – βάσει του Νόμου 25/75 – εμφανίζονται ως καταστήματα. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Χανίων κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης, «στα ξενοδοχεία ο φόρος αυτός θα πρέπει να είναι μικτός, δηλαδή τα δωμάτια να θεωρούνται ως κατοικίες και έτσι να υπολογίζεται ο συντελεστής και οι κοινόχρηστοι χώροι ως καταστήματα».

Οι ξενοδόχοι των Χανίων, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφεραν να πείσουν το Δήμο Χανίων να υπαναχωρήσει μερικώς. «Αυτό δε μας εξυπηρετεί, καθώς οι ξενοδόχοι οφείλουν να εισπράξουν αναδρομικά τα χρήματα που έχουν καταβάλει τουλάχιστον για την τελευταία πενταετία», τόνισε ο κ. Βουγιουκαλάκης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του συλλόγου δεν είναι ικανοποιημένα από αυτήν την εξέλιξη και γι` αυτό θα προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια. Επεσήμανε δε ότι θα γίνουν συζητήσεις και με τους υπόλοιπους δήμους του νομού, προκειμένου ο νόμος να εφαρμοστεί καθολικά, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Κρήτης και στη συντριπτική πλειοψηφία των νομών της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Βουγιουκαλάκης αναφέρθηκε και στο φόρο παρεπιδημούντων, τονίζοντας ότι «οι ξενοδόχοι πληρώνουν κανονικά, όμως ο φόρος αυτός δεν αποδίδεται με έργα που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη του νομού. Ουσιαστικά δεν είναι ανταποδοτικός».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024