Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚουβέλης: Η μετακίνηση με ποδήλατο δεν είναι ουτοπία
Βουλευτής Β` Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Κουβέλης: Η μετακίνηση με ποδήλατο δεν είναι ουτοπία

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου κατέθεσε την Παρασκευή ο βουλευτής Β` Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας πως η γενικευμένη […]

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου κατέθεσε την Παρασκευή ο βουλευτής Β` Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας πως η γενικευμένη χρήση του ποδηλάτου<…>θα μπορούσε να προσφέρει μία αποτελεσματική και σύγχρονη λύση στη διαρκώς επιδεινούμενη περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση από το αυτοκίνητο στην Αθήνα, που ασφυκτιά καθημερινά όλο και περισσότερο από τη ρύπανση, το θόρυβο και την κυκλοφοριακή πίεση.

Πορεία διαμαρτυρίας και ευαισθητοποίησης, για το ζήτημα των ανύπαρκτων ποδηλατικών υποδομών της πρωτεύουσας, διοργανώνουν στις 20 Οκτωβρίου οι Φίλοι του Ποδηλάτου και επισημαίνουν ότι η Αθήνα είναι η τελευταία από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις ως προς τις υποδομές για το ποδήλατο, αφού στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατασκευάζονται πλέον ειδικές υποδομές και ασκούνται πολιτικές ευαισθητοποίησης για την αλλαγή στον τρόπο μετακίνησης των πολιτών.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη ότι η εκπόνηση μελετών το 2003, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για υποδομές ποδηλάτου σε 17 ελληνικές πόλεις, δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε από τις μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα και Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μη δοθεί καμμία συνέχεια σε ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να βελτιώσει αισθητά τις συνθήκες βιωσιμότητας και μετακίνησης.

Επειδή, κατά τον κ. Κουβέλη, η δημιουργία ποδηλατικών υποδομών στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όλες τις μεγαλουπόλεις, θα εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινότητά και θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής που καθημερινά υποβαθμίζεται, ρώτησε τους κ.κ. υπουργούς “εάν θα αξιοποιήσουν τις μελέτες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για κατασκευή υποδομών ποδηλάτου, έτσι ώστε να περιορισθεί η «απειλή» του αυτοκινήτου και να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης και βιωσιμότητας στις ελληνικές μεγαλουπόλεις”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024