Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚΥΚΛΟΣ: Το πρόγραμμα 'Τουρισμός για Όλους' έχει τελικά απροσδιόριστο χρόνο πληρωμής;
Τουριστικά καταλύματα

ΚΥΚΛΟΣ: Το πρόγραμμα 'Τουρισμός για Όλους' έχει τελικά απροσδιόριστο χρόνο πληρωμής;

Η ομοσπονδία τονίζει ότι, επιπλέον είναι η εποχή που τα καταλύματα ετοιμάζονται για ανακαινίσεις, για διαφημίσεις και για προσλήψεις, στοχεύοντας να υποδεχτούν τους τουρίστες του 2022 και αναρωτιέται με τι χρήματα θα γίνουν αυτά.

“Τα τουριστικά καταλύματα, ενώ θα έπρεπε να έχουν προ πολλού πληρωθεί από το φιλόδοξο και θεωρητικά ενισχυτικό για τις επιχειρήσεις εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού έτους 2021, εντός 30-60 ημερών από την αναχώρηση των δικαιούχων, εντούτοις έχουν περάσει 240 ημέρες και οι επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ!”, αναφέρε4ι σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”.

“Αποτέλεσμα είναι, το ίδιο το κράτος να οδηγεί τα καταλύματα στη χρεοκοπία, αφού έχουν πλέον εξαντλήσει όσα άλλα έσοδα κατάφεραν να μαζέψουν εν μέσω πανδημίας. Τα έξοδα τους δυστυχώς ‘τρέχουν’ κανονικά και οι πληρωμές προσωπικού, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι φόροι διαμονής -ΦΠΑ- δημοτικά τέλη, οι υπέρογκοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ. δεν γίνεται να πληρωθούν .. μετά από 240 μέρες!”

Η ομοσπονδία τονίζει ακόμη ότι, επιπλέον είναι η εποχή που τα καταλύματα ετοιμάζονται για ανακαινίσεις, για διαφημίσεις και για προσλήψεις, στοχεύοντας να υποδεχτούν τους τουρίστες του 2022. “Με τι χρήματα θα γίνουν αυτά;”, αναρωτιέται.

“Οι από 24/11/21 και 27/12/21 επιστολές μας προς το Υπουργείο Τουρισμού με ερώτηση για το ίδιο θέμα, ακόμα παραμένουν αναπάντητες! Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι .. την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Ευχαριστούμε την ελληνική Πολιτεία για τη μέριμνα και τη σοβαρή τουριστική της πολιτική … και τα χαιρετίσματά μας στην εξουσία!”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024