Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΛ. Αυγενάκης: ‘Η ανάπτυξη της χώρας μπορεί να πυροδοτηθεί τόσο από τον αθλητισμό όσο κι από τον πολιτισμό’
Αθλητικός τουρισμός

Λ. Αυγενάκης: ‘Η ανάπτυξη της χώρας μπορεί να πυροδοτηθεί τόσο από τον αθλητισμό όσο κι από τον πολιτισμό’

Το κόστος χρηματοδότησης πολλών διοργανώσεων δεν μπορεί να γίνει μόνο από το κράτος. Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι σημαντική. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του 'Ράλι Ακρόπολις', ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι πρόκειται για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα προσελκύσει πάνω από 840 εκατ. τηλεθεατές σε 155 χώρες του κόσμου.

O υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, συνομίλησαν για το μέλλον του αθλητικού τουρισμού και πολιτισμού στην Ελλάδα, στα πλαίσια των συζητήσεων του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Λένα Παρασκευά.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι η ανάπτυξη της χώρας μπορεί να πυροδοτηθεί τόσο από τον αθλητισμό όσο και από τον πολιτισμό. “Το καλό κλίμα της χώρας μας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που πρέπει να εκμεταλλευτούμε για την βιομηχανία του αθλητισμού. Ο αθλητικός τουρισμός είναι ένας τομέας προβολής της χώρας μας, ένα εργαλείο προσέλκυσης επισκεπτών, αλλά και ένα εργαλείο ανάπτυξης για την χώρα μας και τις περιφέρειες της. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και η συμβολή της περιφέρειας σημαντική”, είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη του αθλητισμού στη χώρα μας και διαθέτει κονδύλια για την ενίσχυση σωματείων, ερασιτεχνικών και επαγγελματικών, άλλων αθλητικών διοργανώσεων αλλά και για την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ωστόσο, το κόστος χρηματοδότησης πολλών διοργανώσεων δεν μπορεί να γίνει μόνο από το κράτος. Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι σημαντική. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του “Ράλι Ακρόπολις”, μία διοργάνωση που είχε φύγει από τη χώρα μας για 8 ολόκληρα χρόνια, είπε ότι πρόκειται για μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα προσελκύσει πάνω από 840 εκατ. τηλεθεατές σε 155 χώρες του κόσμου. Συνεπώς αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για χορηγούς να τη στηρίξουν και να προβληθούν. “Πιστεύω ότι η πρόκληση για τους χορηγούς είναι μεγάλη και ότι θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους της διοργάνωσης από χορηγούς”. Σε κάθε προσπάθεια, συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης, είναι σημαντικό “να είμαστε με ανοιχτό μυαλό και να κάνουμε συνδυαστικές ενέργειες”.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδος, κ. Σπανός είπε ότι ο αθλητικός τουρισμός για την περιφέρειά του είναι μείζονος σημασία και προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Και αυτός αναφέρθηκε στην κορωνίδα του αθλητισμού της περιοχής, το “Ράλι Ακρόπολις”, ωστόσο αναφέρθηκε ακόμη στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που προσφέρονται σε επαγγελματικά σωματεία για προετοιμασία αγώνων στην Ευρυτανία. Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής -trecking, biking, jeeping- που βοηθούν οικονομικά και τουριστικά την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας. Τέλος, μίλησε για την σημασία που έχει και ο πολιτισμός για την ανάπτυξη της περιοχής, με έργα προβολής και αναστήλωσης αρχαιολογικών χώρων, για την πολιτιστική διαδρομή “Οιδίπους” και τους επτά κόμβους της (Δελφοί, Θερμοπύλες, Χαλκίδα, Ερέτρια, Καρπενήσι, Θήβα και Σκύρο) που προάγουν τον πολιτισμό της περιοχής, αλλά και στις άυλες πολιτιστικές δράσεις, μέσω ψηφιακής τεχνολογίας που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

04/10/2022
03/10/2022
30/09/2022
29/09/2022
28/09/2022
27/09/2022