Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛανθασμένα στοιχεία στην έκδοση του Ε.Ο.Τ. “Shooting in Greece” αποκαλύπτει Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Λανθασμένα στοιχεία στην έκδοση του Ε.Ο.Τ. “Shooting in Greece” αποκαλύπτει Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Ερώτηση στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με την ύπαρξη λανθασμένων στοιχείων στην έκδοση του Ε.Ο.Τ. `Shooting in Greece`, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, […]

Ερώτηση στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχετικά με την ύπαρξη λανθασμένων στοιχείων<...> στην έκδοση του Ε.Ο.Τ. `Shooting in Greece`, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Κατσιφάρας επισημαίνει στην επιστολή του ότι “στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Τ. υπάρχει η νέα έκδοση, με τίτλο `Shooting in Greece`. Σε άλλη ιστοσελίδα, με διεύθυνση www.filmshootingreece υπάρχει ολόκληρη αυτή η έκδοση, καθώς και μήνυμα του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης.

Η έκδοση αυτή, προφανώς, συνδέεται με την επίσκεψη του Υπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προσέλκυση Αμερικανικών Εταιριών να γυρίσουν ταινίες στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια η έκδοση αυτή διανεμήθηκε στις συναντήσεις του Υπουργού σε πρόσωπα, που μπορούν να εκδηλώσουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Ο Ε.Ο.Τ. έχει μεγάλη παράδοση και μεγάλη εμπειρία στην έκδοση εντύπων. Οι εκδόσεις του είχαν πάντα το θαυμασμό όλων. Όμως η συγκεκριμένη έκδοση περιέχει πολλές ανακρίβειες και σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρές, που μας εκθέτουν διεθνώς”.

Ενδεικτικά, μάλιστα, ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα λανθασμένα στοιχεία:

  • Το πολίτευμα της Ελλάδας: Αναφέρεται ως Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όμως επίσημα η Ελλάδα έχει Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  • Συμπεριλαμβάνονται μόνο τα 16 από τα 19 Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης.
  • Τα τηλέφωνα Εταιριών Οδικής Βοήθειας έχουν αλλάξει πολύ καιρό πριν.
  • Τηλέφωνα, που αναφέρονται σε πρόγνωση καιρού απαντούν με τηλεφωνητή, μόνο Ελληνικά, ενώ το έντυπο απευθύνεται σε αλλοδαπούς, καθώς επίσης και άλλα τηλέφωνα, όπως π.χ. Λιμεναρχείων.
  • Αναφέρεται ύπαρξη αεροδρομίου Πάτρας, εννοώντας, προφανώς το αεροδρόμιο Αράξου Αχαΐας, αφού η Πάτρα δεν διαθέτει αεροδρόμιο.
  • Ο Κωδικός Αριθμός χώρας `+30` για τις τηλεφωνικές κλήσεις προς Ελλάδα, δεν είναι καταγεγραμμένος.
  • Σε ιστοσελίδες, που αναφέρονται στην έκδοση υπάρχουν εικόνες, που δεν θα έπρεπε να δίνονται τουλάχιστον από Δημόσιες Υπηρεσίες.
  • Τηλέφωνα Νοσοκομείων έχουν δοθεί λάθος.
  • Δεν συμπεριλαμβάνονται συνολικά εταιρίες, που προσφέρουν το ίδιο προϊόν ή την ίδια υπηρεσία, αλλά επιλεγμένα μέρος αυτών.

Καταλήγοντας, ο κ. Κατσιφάρας υπογραμμίζει το γεγονός ότι η έκδοση έχει γίνει εντελώς πρόχειρα, χωρίς κανένα έλεγχο στοιχείων, ούτε προφανώς άντλησή τους από τις επίσημες πηγές. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες οφείλουν να παρέχουν πλήρη ενημέρωση, δηλαδή όλες ή καμία από τις εταιρίες, που προσφέρουν το ίδιο προϊόν ή την ίδια υπηρεσία και όχι μέρος αυτών, που τελικά αποτελεί και διαφήμιση για τις προβαλλόμενες εταιρίες”.

Έτσι, ο κ. Αβραμόπουλος ερωτάται:

  1. Ποιος έχει την ευθύνη της έκδοσης αυτής;
  2. Σε ποιον ανήκει η διεύθυνση στο Διαδίκτυο που προβάλλεται η συγκεκριμένη σελίδα του εντύπου;
  3. Πόσο κόστισε η έκδοση, ποια εταιρία την έχει υλοποιήσει, με ποια διαδικασία της ανατέθηκε και ποιος έχει την ευθύνη όλων αυτών των λαθών που μας εκθέτουν ως χώρα στο εξωτερικό;
  4. Από πού έχουν αντληθεί οι πληροφορίες και γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις που προσφέρουν το ίδιο είδος;
  5. Υπάρχει τμήμα του ΕΟΤ που ασχολείται με τηλεοπτικές παραγωγές, όπως αναφέρεται στην σελίδα 8 (Department of Movie and TV Productions – www.filmshootingreece), και αν ναι, ποιες έχει πραγματοποιήσει και σε πιο οργανόγραμμα του ΕΟΤ προβλέπεται;

.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024