Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΛανθασμένοι υπολογισμοί του ΕΕΤΗΔΕ 2012 στα ξενοδοχεία
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Λανθασμένοι υπολογισμοί του ΕΕΤΗΔΕ 2012 στα ξενοδοχεία

Επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη απέστειλε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, αναφορικά με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).

Στην επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη σχετικά με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το ΞΕΕ δηλώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, προφανώς εκ παραδρομής, έχουν χρεώσει στους λογαριασμούς των μελών του το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 υπολογισμένο στο σύνολο της επιφάνειας του ξενοδοχείου, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση του 35% αυτής, όπως προβλέπεται στην παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 (ΦΕΚ 262/Α’).

Πιο αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κε υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες πολλά ξενοδοχεία μέλη μας με την παραλαβή των τελευταίων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ και τους λοιπούς παρόχους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Διαπίστωσαν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, προφανώς εκ παραδρομής, έχουν χρεώσει στους λογαριασμούς το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 υπολογισμένο στο σύνολο της επιφάνειας του ξενοδοχείου, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση του 35% αυτής, όπως προβλέπεται στην παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 (ΦΕΚ 262/Α’).

Το παράδοξο έιναι ότι αυτό συμβαίνει όχι μόνο σε ξενοδοχεία, στα οποία και πέρyσι το ΕΕΤΗΔΕ του 2011 είχε υπολογιστεί λανθασμένα εφ’όλης της επιφάνειας, παρά το γεγονός ότι υπέβαλαν όλα τα ζητούμενα δικαιολογητικά στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για διόρθωση των στοιχείων τους, αλλά και σε ξενοδοχεία στα οποία το περyσινό ΕΕΤΗΔΕ είχε υπολογιστεί σωστά με την αφαίρεση του 35% της επιφανείας τους.

Δε γνωρίζουμε εάν όλη αυτή η κατάσταση οφείλεται σε λάθος του Υπουργείου Οικονομικών, της ΓΓΠΣ ή κάποιου άλλου φορέα.

Επειδή όμως τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι πολύ υψηλά, θεωρούμε ότι, πέρα από το πραγματικό γεγονός ότι πολλά ξενοδοχεία, υπό τη δεδομένη οικονομική συγκυρία, αδυνατούν πλέον να καταβάλουν το ΕΕΤΗΔΕ, είναι καταχρηστικό να υποχρεώνονται οι συνεπείς φορολογούμενοι να υποστούν τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία της επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων λόγω λάθους ή αμέλειας των κρατικών υπηρεσιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας έτσι ώστε:
α) Να σταματήσει η χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των λοιπών παρόχων μέχρις ότου διορθωθεί το λάθος από όπου και εάν προέρχεται.
β) Να ανακληθούν οι λανθασμένοι λογαριασμοί που έχουν αποσταλεί και να σταλούν εκ νέου διορθωμένοι και επικαιροποιημένοι.
γ) Να διορθωθούν άμεσα τα αρχεία σας σύμφωνα με τα υποβληθέντα από τα ξενοδοχεία στοιχεία, έτσι ώστε το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 να υπολογιστεί σωστά με την αφαίρεση του 35% της επιφανείας τους και να γίνει συμψηφισμός των παραπάνω ποσών που κατέβαλαν για το ΕΕΤΗΔΕ του 2011″.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024