Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΛΑΟΣ: Ψηφίζουμε ναι για να υπάρξει Ολυμπιακή
Ομιλία του Γ. Καρατζαφέρη επί της σύμβασης για την πώληση της ΟΑ

ΛΑΟΣ: Ψηφίζουμε ναι για να υπάρξει Ολυμπιακή

Στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι μια θλιβερή ιστορία αυτή της Ολυμπιακής. Και βεβαίως νομίζω ότι ενδιαφέρει όλους και […]

Στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είναι μια θλιβερή ιστορία αυτή<...> της Ολυμπιακής. Και βεβαίως νομίζω ότι ενδιαφέρει όλους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας να θυμίσω ότι Καραμανλής την κρατικοποίησε, Καραμανλής την πουλάει. Ήταν η εποχή της σοσιαλομανίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τα μάζευε όλα. Μάζεψε την Ολυμπιακή και από τότε μέχρι τώρα η Ολυμπιακή μας έχει κοστίσει έναν ετήσιο προϋπολογισμό. Εάν δεν είχε κάνει το λάθος ο Καραμανλής τότε να τη φορτωθεί και να τη φορτώσει στο δημόσιο, θα είχαν χτιστεί -κρατηθείτε- διακόσια νοσοκομεία τριακοσίων κλινών πλήρως εξοπλισμένα! Μιλάμε για τεράστια καταστροφή, τεράστιο λάθος.

Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι ήταν η αγαπημένη «αγελάδα» όλων των κομμάτων της εξουσίας. Όταν ήθελαν υποχρέωση, στην Ολυμπιακή. Όπως τώρα όλα τα παιδιά θέλουν να μπουν στο Υπουργείο Οικονομικών γιατί υπάρχει καλύτερος μισθός, εκείνη την περίοδο όλα τα παιδιά ήθελαν την Ολυμπιακή. Βάλαμε αεροσυνοδό, βάλαμε φροντιστή, βάλαμε στην Ολυμπιακή. Και βεβαίως και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που κυβέρνησε τα περισσότερα χρόνια. Αλλά και η Νέα Δημοκρατία όσο κυβέρνησε τίμησε αυτή τη διάθεση των πελατών-ψηφοφόρων για την Ολυμπιακή. Και αυτό, αν το δει κανείς, εάν δει τους πίνακες των ανθρώπων της Ολυμπιακής όλα αυτά τα χρόνια, τετραπλασιάστηκαν από την εποχή της κρατικοποίησης. Είναι λοιπόν ένα μεγάλο λάθος. Τη βούλιαξαν”.

Η Ολυμπιακή είναι σ΄αυτή την κατάσταση τώρα γιατί θελήσατε εσείς να είναι σ΄ αυτή την κατάσταση που είναι τώρα. Με άλλο στόχο στο πίσω μέρος του μυαλού σας ξεκινήσατε κι άλλα σας προέκυψαν στην πορεία. Εκεί που είναι τα πράγματα μακάρι να μην ήταν. Μακάρι να είχαμε μια Ολυμπιακή στο δημόσιο. Μακάρι. Αυτό θέλω κι εγώ. ΜιαΟλυμπιακή στο δημόσιο, να μπορούμε να τη φτιάξουμε σε ένα τέτοιο πλαίσιο που να μπορεί να λειτουργεί. Δεν είναι έτσι. Δεν μπορεί να γίνει έτσι. Αυτή η Ολυμπιακή, που έτσι κατάντησε από εσάς και από εσάς, μοιραίως θα πουληθεί. Από ξένα χέρια, προτιμώ τα ελληνικά.

Εμείς γιατί ψηφίζουμε `ναι`. Για να υπάρξει Ολυμπιακή. Δεν λέμε τώρα εάν είναι καλή η σύμβαση με τον Βγενόπουλο ή θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Αλλά αν θα υπάρχει αύριο Ολυμπιακή ή θα κλείσει το μαγαζί. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν να προτείνει μια λύση πώς θα έχουμε Ολυμπιακή αύριο. Δεν θα έχουμε Ολυμπιακή αύριο! Αλλά εν πάση περιπτώσει για παρά πολλούς Έλληνες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού και εμένα προφανώς αλλά πιστεύω και εσάς αυτοί οι κύκλοι είναι κάτι σαν την ελληνική σημαία. Όταν περπατάω εγώ στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη ή οπουδήποτε και βλέπω τους κύκλους αισθάνομαι σαν να είναι η πρώτη Πρεσβεία της Ελλάδος αν χρειαστώ κάτι. αυτή είναι η Ολυμπιακή και θέλω να υπάρχουν οι κύκλοι! Δεν θα υπάρχουν οι κύκλοι σε μερικές ημέρες αν δεν προχωρήσουμε σε αυτή τη σύμβαση. Θα την ήθελα καλύτερη. Θα ήθελα την πρόνοια για πέντε χρόνια. ανησυχώ μήπως όταν συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος ο κ. Βγενόπουλος την πουλήσει σε μια άλλη ξέρω εγώ Deutsche Telekom! Το φοβάμαι αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πω να κλείσει η Ολυμπιακή. Ας υπάρχει η Ολυμπιακή σε ελληνικά χέρια και εφόσον υπάρχει πρόνοια η επόμενη Κυβέρνηση να την πάρει πίσω, επειδή πιστεύετε ότι θα είστε εσείς η επόμενη Κυβέρνηση «οποίον δώρον»! θα πάρετε την Ολυμπιακή και όπως και τις προηγούμενες φορές θα την στελεχώσετε σωστά θα ανακάμψετε οικονομικά, θα ανοίξετε δρομολόγια, θα ξαναγίνει όλων των Ηπείρων, θα πάει ξανά στο Τόκιο, θα πάει ξανά στην Μελβούρνη! Έχουμε παραδείγματα πώς αναπτύξατε εσείς την Ολυμπιακή! Θα τα ξανακάνετε άλλη μια φορά και εμείς θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Έχουμε δείγμα γραφής από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.!

Εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε άλλη λύση. Η λύση είναι μια να πάει η Ολυμπιακή στο Βγενόπουλο από τη στιγμή που βρέθηκε εθελοντής. Γιατί έτσι όπως τσαλακώθηκε έτσι όπως έχει βρωμίσει από τη συνεχή και αλλεπάλληλη ασέλγεια όλων κανείς δεν θα την έπαιρνε. ας πάει, λοιπόν, στον Βγενόπουλο και στον ένα χρόνο έχουμε δικαίωμα εμείς, εσείς, δηλαδή όποιος θα είναι Κυβέρνηση να την πάρει πίσω και να την επαναφέρει στην ευταξία.

Εμείς, λοιπόν, θα ψηφίσουμε τη σύμβαση γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στον ορίζοντα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024