Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάπης: επιταχύνουμε τις εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Λιάπης: επιταχύνουμε τις εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, μετά τη συνάντηση με την Κυβερνητική Επιτροπή, που πραγματοποιήθηκε χτες, δήλωσε ότι “πρώτο θέμα του υπουργείου είναι να εκπονήσει τον νέο συγκοινωνιακό […]

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, μετά τη συνάντηση με την Κυβερνητική Επιτροπή, που πραγματοποιήθηκε χτες, δήλωσε<...> ότι “πρώτο θέμα του υπουργείου είναι να εκπονήσει τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, για να χρησιμοποιούν οι Αθηναίοι περισσότερο τα ΜΜΜ παρά τα Ι.Χ. και να διευκολύνεται έτσι η κυκλοφορία και να προστατεύεται το περιβάλλον”. Τόνισε ακόμα ότι “συνεχίζεται ο διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Στόχος του υπουργείου είναι, στο τέλος της τετραετίας ένας στους δύο Αθηναίους να χρησιμοποιεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, αντί ένας στους τρεις που είναι σήμερα”.

Ο κ. Λιάπης πρόσθεσε ακόμα ότι “δεύτερη προτεραιότητα είναι η οδική ασφάλεια. Προχωράμε στην αναμόρφωση του Κ.Ο.Κ., αυστηροποιώντας τις ποινές για την επικίνδυνη οδήγηση και ξαναβάζουμε σε λειτουργία το point system, που παρέμεινε ανενεργό όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια να μην υπάρχουν κυρώσεις για τους παραβάτες”.Επίσης, δήλωσε ότι επιταχύνουμε τις εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο, και ασφαλώς την απορροφητικότητα του Γ` ΚΠΣ, για την ολοκλήρωση της διπλής ηλεκτροκινούμενης γραμμής υψηλών ταχυτήτων, ΠΑΘΕ”. “Στόχος του υπουργείου στον τομέα αυτό”, κατά τον κ. Λιάπη “είναι το 2008 η γραμμή από το Κιάτο μέχρι την Θεσσαλονίκη να λειτουργήσει πλήρως, πλην ενός μικρού κομματιού στον δύσβατο Δομοκό”.

Όσον αφορά στο μέλλον της Ολυμπιακής, ο κ. Λιάπης είπε ότι “αφού ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άκαρπος, προχωράμε σε καινούργιο, με σύντομο χρονοδιάγραμμα, ελπίζοντας στην πώληση της πολυπαθούς αυτής εταιρίας, επ` ωφελεία και της εθνικής οικονομίας, αλλά και των εργαζομένων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024