Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: Μέτρα τόνωσης και επιδοτήσεις για τον τουρισμό της Σκύρου

Λιάσκος: Μέτρα τόνωσης και επιδοτήσεις για τον τουρισμό της Σκύρου

“Το χτύπημα του εγκέλαδου στη Σκύρο τερμάτισε την τρέχουσα τουριστική περίοδο άδοξα και πολύ νωρίς, αφού η πληρότητα μέχρι την 25η Ιουλίου ήταν 95% και σήμερα είναι 30%” δήλωσε ο […]

“Το χτύπημα του εγκέλαδου στη Σκύρο<.> τερμάτισε την τρέχουσα τουριστική περίοδο άδοξα και πολύ νωρίς, αφού η πληρότητα μέχρι την 25η Ιουλίου ήταν<…> 95% και σήμερα είναι 30%” δήλωσε ο Αναστάσιος Λιάσκος, υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας μετά την επίσκεψή του στη Σκύρο, όπου ολοκλήρωσε σειρά επαφών με τους φορείς του Τουρισμού, με στόχοι να διαπιστώσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς.

Ο κ. Λιάσκος ζητά έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση για να βοηθηθούν οι επαγγελματίες της Σκύρου και να μην καταρρεύσει η οικονομία του νησιού δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή επιδρά αλυσιδωτά και σε όλα τα επαγγέλματα τα σχετιζόμενα με τον Τουρισμό.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα που προτείνει ο κ. Λιάσκος είναι τα εξής:
Ειδική ρύθμιση ένταξης, των Τουριστικών καταλυμάτων και Ξενοδοχείων στο Ν. 2601/98 με ταυτόχρονη κατάργηση της επταετίας που απαιτείται για εκσυγχρονισμό, ώστε να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν.
Μέτρα τόνωσης μέσω Κοινωνικού Τουρισμού, με αύξηση της επιδότησης κατά κλίνη προκειμένου να ενταχθούν όλα τα καταλύματα.
Συγκοινωνιακές διευκολύνσεις, έτσι ώστε να υπάρχει ικανοποιητική σύνδεση με το νησί.
Ρύθμιση των χρεών όλων των Τουριστικών φορέων εφόσον η φετινή τουριστική περίοδος χάθηκε.
Ένταξη του νησιού στην Δ κατηγορία των κινήτρων αναπτυξιακών νόμων

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024