Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στο φαράγγι της Σαμαριάς

Λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στο φαράγγι της Σαμαριάς

Σύσκεψη με θέμα την λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στο φαράγγι της Σαμαριάς πραγματοποιήθηκε προ ημερών στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα κ. Σεραφείμ […]

Σύσκεψη με θέμα την λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στο φαράγγι της Σαμαριάς πραγματοποιήθηκε<…> προ ημερών στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Συγκεκριμένα, δόθηκε κατεύθυνση στις υπηρεσίες της Περιφερείας Κρήτης να προχωρήσουν στον προϋπολογισμό αναγκαίων έργων ανάσχεσης – συγκράτησης βραχωδών αντικειμένων στα επικίνδυνα σημεία του φαραγγιού της Σαμαριάς. Παράλληλα, θα εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για τους επισκέπτες και τέλος, θα γίνει μέριμνα για την διαχείριση των ομβρίων υδάτων στα υψηλά βραχώδη τμήματα του φαραγγιού έτσι ώστε να μην υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα.

“Το πρόβλημα το γνωρίζετε, έχει προκύψει μετά από δύο συνεχή ατυχήματα που είχαμε. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις των δασικών υπηρεσιών. Έχει προηγηθεί μια αυτοψία των υπαλλήλων της ΔΕΣΕ στο συγκεκριμένο τμήμα. Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα μνημείο φυσικού κάλλους και οι παρεμβάσεις δε μπορούν να είναι μεγάλες ούτε εκτεταμένες. Πρέπει να συνάδουν με το φυσικό στοιχείο, το φυσικό περιβάλλον που υπάρχει” τόνισε ο κ. Τσόκας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024