Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΜ. Κόνσολας: 'Η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού'
Συνεδριακός τουρισμός

Μ. Κόνσολας: 'Η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού'

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι η διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει πιστοποίησης και λειτουργίας των εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια, με υψηλά standards ποιότητας.

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO συναντήθηκε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συνεχίζοντας τις συναντήσεις εργασίας και ανοιχτής διαβούλευσης με φορείς του τουρισμού.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού, αλλά και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε:

  • Στις άψογες συνεδριακές υποδομές με δυναμική έως και 5.000 άτομα της χώρας και, παράλληλα, στην έλλειψη ενός Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου, αντίστοιχο με συνεδριακά κέντρα των άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερων διεθνών συνεδρίων.
  • Στην απουσία ολοκληρωμένης πολιτικής και χάραξης κοινής στρατηγικής για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού.
  • Στο ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο για την πιστοποίηση και λειτουργία των εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια.
  • Στην ανύπαρκτη στοχευμένη προβολή του συνεδριακού προϊόντος της χώρας, την ώρα που ανταγωνιστικοί συνεδριακοί προορισμοί αναγνωρίζουν τη συμβολή του στην εθνική τους οικονομία και την αξία του συνεδριακού τουρίστα υψηλού εισοδήματος.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του, τονίζει: “Η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού. Ουσιαστικά, θα ξεκινήσουμε από την αρχή και η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι η διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει πιστοποίησης και λειτουργίας των εταιρειών που διοργανώνουν συνέδρια, με υψηλά standards ποιότητας.

Ταυτόχρονα, ο Συνεδριακός τουρισμός θα πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας, να βρει τη δική του θέση στην προβολή του τουρισμού μας, αλλά και να διευκολυνθούν επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα με το νέο χωροταξικό.

Άλλωστε, ο συνεδριακός τουρίστας έχει ένα προφίλ που συνδέεται με το στόχο που έχουμε θέσει για την προσέλκυση τουριστών με υψηλό εισόδημα, που θα συμβάλλουν στην αύξηση της κατά κεφαλήν τουριστικής δαπάνης.

Δομικό στοιχείο του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στον τουρισμό είναι η πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024