Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜανώλης Ψαρρός: Απαραίτητη η ύπαρξη μητροπολιτικού φορέα για τον τουρισμό

Μανώλης Ψαρρός: Απαραίτητη η ύπαρξη μητροπολιτικού φορέα για τον τουρισμό

Η διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως city break και του ετήσιου συνεδρίου του European Cities Tourism, η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η προβολή της νέας εικόνας της πόλης στα ΜΜΕ του εξωτερικού, η δικτύωση και η σύσταση στρατηγικών συνεργασιών σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο, η έρευνα της αγοράς και των τάσεων…

Η διοργάνωση της διεθνούς εκθέσεως city break και του ετήσιου συνεδρίου του European Cities Tourism, η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης<...>μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η προβολή της νέας εικόνας της πόλης στα ΜΜΕ του εξωτερικού, η δικτύωση και η σύσταση στρατηγικών συνεργασιών σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο, η έρευνα της αγοράς και των τάσεων της τουριστικής βιομηχανίας, η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και η παραγωγή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προβολής είναι ορισμένες από τις κυριότερες δράσεις, που συμπεριλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο του Οργανισμού Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (Ο.Τ.Ο.Α.Α.), όπως ανέφερε στο Travel Daily News ο Διευθυντής Τουριστικής Ανάπτυξης του, κ. Μανώλης Ψαρρός.

Ωστόσο, για την αποτελεσματικότερη προβολή της Αθήνας στο εξωτερικό, αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών της, απαραίτητη θεωρείται, κατά τον κ. Ψαρρό, η ύπαρξη ενός μητροπολιτικού φορέα, που θα αναλάβει την ενιαία προβολή της πρωτεύουσας και της ευρύτερης Αττικής ως έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό, ικανό να προσελκύσει τουρίστες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Εξίσου σημαντική είναι όμως και η εκπόνηση και υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου τουριστικής ανάπτυξης και προβολής που θα προκύπτει είτε από έναν μητροπολιτικό φορέα είτε από μια μητροπολιτική τουριστική συμμαχία υπό την εποπτεία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Ε.Ο.Τ.

Τέλος δεν πρέπει κανείς να αγνοεί το γεγονός ότι ο τουρισμός, εκτός από οικονομικό τομέα αποτελεί και κοινωνικό φαινόμενο. Ως εκ τούτου, η ενεργή συμμετοχή των εκπροσώπων των τουριστικών κλάδων και του συνόλου των κοινωνικών ομάδων όχι απλά στην υλοποίηση τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, αλλά και στη διαδικασία σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων είναι απαραίτητη. Ο Ο.Τ.Ο.Α.Α., όπως τόνισε ο κ. Ψαρρός, κινείται προς αυτές τις κατευθύνσεις και ήδη ετοιμάζει προτάσεις και προσχέδια μελετών, ενώ για τον σχεδιασμό σχετικών δράσεων είναι σε επαφή με αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικά οι θέσεις του κ. Ψαρρού στα ερωτήματα του Travel Daily News στη στήλη Συνέντευξη από Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2006.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024