Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜαραθώνιος kanoe-kayak στο Ν. Ξάνθης

Μαραθώνιος kanoe-kayak στο Ν. Ξάνθης

Ο Δήμος Σταυρούπολης Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Τοπείρου, την Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Ξάνθης και το Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού Strovilos Eco Active, διοργανώνουν τον 1ο Μαραθώνιο kanoe-kayak, που θα […]

Ο Δήμος Σταυρούπολης Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Τοπείρου, την Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Ξάνθη<.>ς και το Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού<...> Strovilos Eco Active, διοργανώνουν τον 1ο Μαραθώνιο kanoe-kayak, που θα πραγματοποιηθεί στα στενά του Νέστου ποταμού την 1η Ιουλίου 2001. Στην όλη προσπάθεια συνδράμει και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η διοργάνωση της αθλητικής αυτής εκδήλωσης από τους συνεργαζόμενους φορείς, γίνεται με στόχο την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την γενικότερη προβολή της περιοχής, αλλά και την καθιέρωση στο νομό ενός είδος αγώνων που γνωρίζει τελευταία μεγάλη άνθιση παγκόσμια, καθώς αναδεικνύει αθλητικές ικανότητες, αλλά και προωθεί την αρμονική σχέση των αθλουμένων με τη φύση και το περιβάλλον.

Ο Μαραθώνιος γίνεται με τη συμμετοχή πληρωμάτων απ' όλη την Ελλάδα και πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, που θα διεξαχθεί σε διαδρομή 27χλμ.(από την Σταυρούπολη μέχρι τη Γαλάνη), θα περιλαμβάνει παρουσίαση δεξιοτεχνίας από Γερμανούς πρωταθλητές στο kanoe-kayak, αλλά και παιχνίδια γνωριμίας όλων των παρευρισκομένων με το άθλημα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με δίωρο θέαμα από τους Γερμανούς kayakers, ενώ το αγωνιστικό μέρος θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει διαδρομή 5 ωρών μέσα στα στενά του ποταμού Νέστου με τερματισμό στη Γαλάνη, όπου θα γίνει και η απονομή μεταλλίων στους νικητές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024