Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜαρκόπουλος: Πιστεύουμε στην μεγάλη καταναλωτική δύναμη του εσωτερικού τουρισμού
Και οι Περιφέρειες οφείλουν να συνεισφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην προβολή της χώρας

Μαρκόπουλος: Πιστεύουμε στην μεγάλη καταναλωτική δύναμη του εσωτερικού τουρισμού

Ολοκληρώθηκε χθες στην Ερέτρια της Εύβοιας η διημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με τίτλο “Η τουριστική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι σύγχρονες προκλήσεις”. Στην ομιλία του ο υπουργός…

Ολοκληρώθηκε χθες στην Ερέτρια της Εύβοιας η διημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με τίτλο “Η τουριστική<...> ανάπτυξη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι σύγχρονες προκλήσεις”. Στην ομιλία του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος, μεταξύ άλλων, επισήμανε: “Έχουμε άριστη συνεργασία με τον ξενοδοχειακό και τον επιχειρηματικό κόσμο, τον λαμπρό επιχειρηματικό κόσμο του τουρισμού. Έχουμε στείλει σαφές μήνυμα ότι οι καιροί απαιτούν προσαρμογές, ειδικά σε σχέση με τις τιμές στον εσωτερικό τουρισμό. Το μήνυμα αυτό έχει βρει αρκετά σημαντική ανταπόκριση. Ζητούμενο είναι να μειωθεί η διαφορά μεταξύ της χονδρικής πώλησης στους tour operators του εξωτερικού και της λιανικής πώλησης στον Έλληνα τουρίστα.

Έχουν γίνει βήματα, χρειάζονται όμως κι άλλα. Απαιτείται ρεαλιστική ανάλυση και προσέγγιση της σημερινής οικονομικής κατάστασης. Η απάντηση στην κρίση για εμάς δίνεται καθημερινά, με συνεχή δράση και διάλογο.

Πιστεύουμε βαθύτατα στην μεγάλη καταναλωτική δύναμη του εσωτερικού τουρισμού. Το τελευταίο τετραήμερο της Καθαρής Δευτέρας `βυθίστηκε` η ύπαιθρος και όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία είχαν ικανοποιητική πληρότητα. Εκεί φάνηκε η πραγματική δύναμη του Έλληνα τουρίστα, του Έλληνα καταναλωτή. Πιστεύουμε ότι ανάλογο φαινόμενο επισκεψιμότητας θα επαναληφθεί το Πάσχα, κι έπεται το καλοκαίρι. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι την τεράστια δύναμη του εσωτερικού τουρισμού. Ας μη σηκώνουμε αναχώματα σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία, αντιθέτως ας είμαστε `φιλικοί`, ως προς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών αλλά κι ως προς τις τιμές σε αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Στον τουρισμό πλέον υπάρχει το ειδικό χωροταξικό σχέδιο, το οποίο συνυπογράφει το σύνολο της κυβέρνησης. Είναι ένας καταστατικός χάρτης της ανάπτυξης του τουρισμού. Πάντα σε κάθε σχεδιασμό υπάρχουν αντιρρήσεις, κάποιοι θέλουν κάτι παραπάνω κάποιοι θέλουν κάτι λιγότερο, άλλα πρέπει να βλέπουμε το δάσος κι όχι το δέντρο. Το `δάσος` είναι ότι πρώτη φορά αποκτήσαμε χωροταξικό σχεδιασμό διότι μέχρι τώρα το μόνο το οποίο είχαμε ήταν έλλειψη θεσμικού πλαισίου, άναρχο τοπίο κι ως εκ τούτου πολεοδομικές και άλλες περιβαλλοντολογικές παρανομίες.

Η κυβέρνηση δίνει καθημερινά σκληρό αγώνα με ποικίλες δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού. Πρόσφατα η κυβερνητική επιτροπή συζήτησε κι ενέκρινε νέα μέτρα, νέες δράσεις. Η Πολιτεία δίνει τη μάχη της εντός κι εκτός Ελλάδος, σε μια δύσκολη χρονιά για όλον τον κόσμο. Επονται νέα μέτρα, καθώς πρέπει να καταστήσουμε το τουριστικό προϊόν ακόμη πιο ελκυστικό, πιο ανταγωνιστικό. Δεν είμαστε μίζεροι, η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Την ώρα αυτή, οφείλουν και οι Περιφέρειες να συνεργαστούν και να συνεισφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην προβολή της χώρας και των υπηρεσιών της. Με ιδέες όμως και σχέδια, όχι μόνο με διαπιστώσεις. Είμαστε εδώ, η κυβέρνηση εργάζεται για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, καθώς αυτή είναι η ρητή εντολή του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Εντολή την οποία όλοι οφείλουμε να υπηρετήσουμε διότι είναι προς το συμφέρον της χώρας. Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έμπρακτα ενισχύει την ελληνική περιφέρεια, ξεκινώντας από την Στερεά Ελλάδα. Οφείλουμε όλοι να ενώσουμε δυνάμεις κι όχι να είμαστε παθητικοί παρατηρητές. Εμείς θα υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα επενδύσεων, μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και των ΣΔΙΤ. Εσείς πρέπει να εργαστείτε και να καταθέσετε τις προτάσεις σας, ώστε να αναβαθμιστεί η τουριστική σας ανάπτυξη”.

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Το κράτος έχει ήδη στηρίξει την τουριστική αγορά, με σειρά μέτρων. Η επόμενη κίνηση ανήκει στον επιχειρηματικό κόσμο. Οφείλουν να δείξουν ότι και εκείνοι αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της εποχής. Απαιτείται δηλαδή να προσαρμόσουν τις οικονομικές τους απαιτήσεις για τον εσωτερικό τουρισμό”.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας τοποθετήθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.Τ.ΑΝ. κ. Μελέτιος Τζαφέρης, ο ειδικός γραμματέας του ΥΠ.Τ.ΑΝ κ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Γιάννης Κοφίνης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Χάρης Κοκκώσης, η διευθύνουσα σύμβουλος Αγροτουριστικής ΑΕ, κα Μπριγκίττα Παπασταύρου, ο πρόεδρος του ΟΤΕΚ, κ. Χρήστος Αγραπίδης, βουλευτές της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024