Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε αργούς ρυθμούς η ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Οινόης-Χαλκίδας
Λεβέντης Αθανάσιος

Με αργούς ρυθμούς η ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Οινόης-Χαλκίδας

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να χαθεί οριστικά η κοινοτική χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Οινόης-Χαλκίδας, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την Εύβοια, όπως επισημαίνει σε ερώτηση τουπρος τους […]

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να χαθεί οριστικά η κοινοτική χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Οινόης-Χαλκίδας, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για την Εύβοια, όπως επισημαίνει σε ερώτηση του<...>προς τους Υπουργούς Μεταφορών & Επικοινωνιών και Οικονομίας & Οικονομικών ο βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Λεβέντης Αθανάσιος, αφού το έργο, όπως επισημαίνει, προχωράει με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από τα οποία χρηματοδοτείται, να έχει φτάσει στο 43%.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει στο τέλος του έτους και σε περίπτωση παρέλευσής της, η ένταξη του έργου στα κοινοτικά κονδύλια κινδυνεύει να ακυρωθεί, το δε ποσό που μέχρι σήμερα έχει ήδη εκταμιευθεί θα πρέπει να επιστραφεί και η χρηματοδότησή του να γίνει με δαπάνη του ελληνικού προϋπολογισμού.

Από το περασμένο καλοκαίρι έχει διακοπεί για την εκτέλεση του έργου η σιδηροδρομική σύνδεση στο τμήμα Οινόης-Χαλκίδας. Αυτό έχει προκαλέσει την ταλαιπωρία και τις διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού, που χρησιμοποιεί το τρένο για να μεταβεί στο χώρο εργασίας του. Επίσης δύσκολη και χρονοβόρα έχει γίνει και η σύνδεση της Εύβοιας με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Λεβέντης ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς, τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

  • Να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο της ανακατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής Οινόης-Χαλκίδας μέσα στις συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες;
  • Να μη χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια τα οποία έχουν εγκριθεί για την υλοποίηση του έργου;
  • Να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό όσο διαρκεί το έργο;
  • Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει μέχρι σήμερα το έργο;

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024