Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΜε επιτυχία έκλεισε τις ‘πύλες’ της η Greek Tourism Expo
Εκθέσεις

Με επιτυχία έκλεισε τις ‘πύλες’ της η Greek Tourism Expo

Στην έκθεση συμμετείχαν 162 εκθέτες από όλα τα είδη τουρισμού και 74 hosted buyers από 25 χώρες. Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος προκαθορισμένων ραντεβού, οι εκθέτες είχαν προγραμματίσει 2.072 ραντεβού με τους Hosted Buyers.

Τα καλά επαγγελματικά αποτελέσματα και τα θετικά σχόλια των εκθετών και επισκεπτών σφράγισαν την επιτυχία της Διεθνούς Έκθεσης Greek Tourism Expo, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, στο Metropolitan Expo, 5-7 Δεκεμβρίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του
Bright House Networks Enterprise Solutions κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο γενικός διευθυντής του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, το μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ κα Χριστίνα Τετράδη, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης, ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, κ.ά.

Η διοργανώτρια εταιρία Leaderexpo βλέποντας το κενό που υπήρχε από την έλλειψη μιας επαγγελματικής τουριστικής έκθεσης στην Αθήνα, η οποία βέβαια ενδιαφέρει και όλη την χώρα, τόλμησε και διοργάνωσε την 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Greek Tourism Expo”. Στην έκθεση συμμετείχαν 162 εκθέτες από όλα τα είδη τουρισμού και 74 Hosted Buyers από 25 χώρες. Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος προκαθορισμένων ραντεβού, οι εκθέτες είχαν προγραμματίσει 2.072 ραντεβού με τους Hosted Buyers. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όμως των Β2Β Meetings, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.600 ραντεβού, αφού το ενδιαφέρον των hosted buyers για γνωριμία με τους εκθέτες ήταν πάρα πολύ μεγάλο.

Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τις 6.650 και οι ιδιώτες τους 570. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν τον καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα της έκθεσης αφού το 45% ήταν επαγγελματίες από τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία, το 38% εταιρείες από το χώρο των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως του θαλάσσιου τουρισμού και άλλων, και το 17% από εταιρείες που έχουν έμμεση σχέση με τον τουρισμό όπως εταιρίες marketing, εταιρίες ηλεκτρονικού τουρισμού, τρόφιμα κ.ά.

“Με το σύνθημά μας ‘Come to meet the Greeks’ η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε για την καθιέρωση  μίας μεγάλης διεθνούς έκθεσης τουρισμού στην Αθήνα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω τον ρόλο-κλειδί της εταιρείας Τravel Media Applications, η οποία επέλεξε με αποτελεσματικό τρόπο τους κατάλληλους και διεθνώς γνωστούς Hosted Buyers” δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Leader Expo κ. Χ. Παπαδιώτης και κλείνοντας τόνισε ότι “φέτος κάναμε μια καλή αρχή, όμως έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά  ακόμα έτσι ώστε η 2η Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo να παρουσιάσει μεγαλύτερη δυναμική και επιτυχία με πολύ περισσότερους εκθέτες και Hosted Buyers”.

Με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και σημαντικότατους ομιλητές πραγματοποιήθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης που διοργάνωσαν ο ΣΕΤΕ και η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Επίσης το 2ο Συνέδριο DIGI.TRAVEL για τον ηλεκτρονικό τουρισμό και το Forum EYCLUB που φιλοξενήθηκαν στην έκθεση, σημείωσαν επίσης ιδιαίτερη επιτυχία συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό ομιλητών και συμμετεχόντων.

Η εταιρεία ευχαριστεί τους υπουργούς Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα, επίσης τους προέδρους των φορέων ΕΟΤ κ. Χρήστο Πάλλη, ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, ΞΕΕ κ. Γιώργο Τσακίρη, ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, HAPCO κ. Ντίνο Αστρά, Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Κόντε διότι έθεσαν υπό την Αιγίδα τους την έκθεση, καθώς επίσης και όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της έκθεσης.

Το 2015 η Greek Tourism Expo θα πραγματοποιηθεί 4-6 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024