Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε νέο πρόσωπο η Ακτή Βουλιαγμένης
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Με νέο πρόσωπο η Ακτή Βουλιαγμένης

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, υπηρετώντας τη νέα στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, αξιοποιούν αποτελεσματικά τη δημόσια τουριστική περιουσία. Στο πλαίσιοαυτό, η […]

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, υπηρετώντας τη νέα στρατηγική ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, αξιοποιούν αποτελεσματικά τη δημόσια τουριστική περιουσία. Στο πλαίσιο<...>αυτό, η Ακτή Βουλιαγμένης, την οποία διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης, απέκτησε νέο πρόσωπο. Για το σκοπό αυτό η ΕΤΑ επενδύοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ προχώρησε στον εκσυγχρονισμό, στην αναβάθμιση και ανακαίνιση των υποδομών της Ακτής.

Τα εγκαίνια της ανανεωμένης Ακτής Βουλιαγμένης θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 20.00 (Λ. Ποσειδώνος 2 & Απόλλωνος) από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας αυτής.

Σήμερα, η Ακτή, με σύγχρονες εικαστικές παρεμβάσεις και αναβαθμισμένες παροχές, υποδέχεται το κοινό και προσφέρει στιγμές δροσιάς, χαλάρωσης και ξενοιασιάς στους χιλιάδες καθημερινούς, κάθε ηλικίας, επισκέπτες της. Συγκεκριμένα, στις νέες υποδομές περιλαμβάνονται 1000 νέες καινούριες ξαπλώστρες, 500 ομπρέλες και 500 πολυθρόνες, οι οποίες διατίθενται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Στις εγκαταστάσεις της εξυπηρέτησης λουομένων περιλαμβάνονται:

  • τρία κυλικεία

  • συγκροτήματα αποδυτηρίων, ντους και τουαλετών

  • πέντε γήπεδα (τένις, βόλεϊ και μπάσκετ), συνολικού εμβαδού 4.500 τ.μ.,

  • γήπεδο beach volley και beach soccer.

Επίσης, στην Ακτή Βουλιαγμένης λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά και παιδότοπος, ενώ για την υγεία και ασφάλεια των λουομένων, η ακτή διαθέτει εξοπλισμένο ιατρείο με γιατρό και νοσηλευτές, καθώς και ναυαγοσώστες καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι η μοναδική οργανωμένη ακτή της Αττικής που έχει ειδική ράμπα για πρόσβαση στη θάλασσα για ΑΜΕΑ. Επιπλέον, οι επισκέπτες και φίλοι της σύγχρονης τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω wireless σύνδεσης.

Το ωράριο λειτουργίας της ακτής είναι 12ωρο, από τις 8.00 έως τις 20.00, καθημερινά.

Η Ακτή Βουλιαγμένης διατηρώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της, έχει τις χαμηλότερες τιμές εισόδου από όλες τις οργανωμένες ακτές της Αττικής. Το εισιτήριο κοστίζει τις καθημερινές 5 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά και τους υπερήλικες, ενώ τα Σαββατοκύριακα 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά και τους υπερήλικες. Επίσης, η Ακτή διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 160 θέσεων.

Η ιστορική Ακτή Βουλιαγμένης αποτελούσε και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά και για τους ξένους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Η αναβάθμιση της, κατά το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αναδεικνύει την αισθητική και τη φυσιογνωμία της Αττικής ως παραθαλάσσιας περιοχής, ενισχύοντας έτσι την εικόνα της πόλης ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού (city break).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024