Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΜε την υποστήριξη του ΕΟΤ το 1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό
Συνέδρια

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το 1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό

Το «1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό» πραγματοποιείται από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2016 στη Σαντορίνη. Το συνέδριο απευθύνεται, τόσο σε ακαδημαϊκούς ερευνητές, όσο και σε εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, και άλλους συλλογικούς φορείς.

Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιείται από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2016, το «1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό» στη Σαντορίνη. 
 
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ, σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής που έχει ανακοινώσει η αν. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, και η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ενέκρινε τη στήριξη της διοργάνωσης στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Οργανισμός για την ενίσχυση του οινικού τουρισμού, ως πολλά υποσχόμενη μορφή γαστρονομικού τουρισμού αλλά και ως βασικού πυλώνα του αγροτουρισμού.
 
Το καλό κρασί, αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής μιας χώρας για διακοπές. Επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ως βασικό προϊόν της φημισμένης ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, τα ελληνικά κρασιά συνεισφέρουν σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. 
 
Αξίζει επίσης να επισημανθεί -κατά τη ρήση «το τερπνόν δια του ωφελίμου»- ότι η οινοπαραγωγή συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομία ενός τόπου καθώς αναπτύσσεται εκτός μητροπόλεων, ενισχύοντας την τουριστική περιφερειακή ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση σε αγροτικές περιοχές.  
 
Το συνέδριο απευθύνεται, τόσο σε ακαδημαϊκούς ερευνητές, όσο και σε εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, και άλλους συλλογικούς φορείς. Διοργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024