Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΜεγάλο το ενδιαφέρον συμμετεχόντων στην ημερίδα ΠΟΞ – Expedia στο Ηράκλειο

Μεγάλο το ενδιαφέρον συμμετεχόντων στην ημερίδα ΠΟΞ – Expedia στο Ηράκλειο

Με αθρόα συμμετοχή ξενοδόχων, διευθυντικών στελεχών ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρηματιών της Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2007 στο Ηράκλειο, η πέμπτη κατά σειρά ενημερωτική ημερίδα της ΠΟΞκαι της Expedia, […]

Με αθρόα συμμετοχή ξενοδόχων, διευθυντικών στελεχών ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρηματιών της Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2007 στο Ηράκλειο, η πέμπτη κατά σειρά ενημερωτική ημερίδα της ΠΟΞ<...>και της Expedia, για την ηλεκτρονική προώθηση του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τις εξελίξεις στη διεθνή τουριστική αγορά ηλεκτρονικών πωλήσεων ήταν εντονότατο και εστιάστηκε κυρίως στον τρόπο που η αλματώδης αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων μπορεί να επηρεάσει, θετικά ή αρνητικά, τα παραδοσιακά δίκτυα διανομής και πωλήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της PhoCusWright (U.S. Online Travel Overview και Europe Online Travel Overview) στην μεν Ευρώπη, το μερίδιο της ηλεκτρονικής αγοράς τουριστικών υπηρεσιών προσεγγίζει φέτος το 25% του συνόλου της τουριστικής αγοράς, στις δε ΗΠΑ, το 2008, εκτιμάται ότι για πρώτη φορά, το ποσοστό των κρατήσεων που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά θα ξεπεράσει το αντίστοιχο ποσοστό των κρατήσεων που πραγματοποιούνται μέσω των άλλων δικτύων διανομής, φθάνοντας στο 54% του συνόλου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και του κορυφαίου παγκοσμίως ομίλου παροχής ηλεκτρονικών τουριστικών υπηρεσιών, Expedia. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η κυρία Celia Casadome, Market Manager Revenue της Expedia για Ελλάδα & Κύπρο, καθώς και συνεργάτες της, παρουσίασαν τα βασικά μεγέθη πωλήσεων που πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας τους για ξενοδοχειακές υπηρεσίες στην Ελλάδα. Αναφέρθηκαν επίσης στις τάσεις και την εξέλιξη αντίστοιχων μεγεθών πωλήσεων και κρατήσεων στην παγκόσμια αγορά, καθώς και τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου της Expedia, των θυγατρικών του εταιριών και των διαφόρων sites του.

Σημειώνεται ότι η σύναψη της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της ΠΟΞ και της Expedia, έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, υποστηρίζεται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση και κατάρτιση των ξενοδόχων για τις σύγχρονες τάσεις προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος στις ξένες αγορές, καθώς και για την αποτελεσματική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης, μέσω των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής κ. Τάσος Μάης και ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Αμβράζης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024