Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜέτρα και στήριξη για τα τουριστικά γραφεία από κράτος και τράπεζες
Τουριστικά γραφεία

Μέτρα και στήριξη για τα τουριστικά γραφεία από κράτος και τράπεζες

Τώρα ήρθε η στιγμή να παρθούν μέτρα στήριξης για τα τουριστικά γραφεία που και αυτά φυσικά με τη σειρά τους έχουν πληγεί από τα πρόσφατα μέτρα αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Σύντομα αναμένεται η Πολιτεία, αλλά και οι τράπεζες να σταθούν δίπλα στις τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, και τα τουριστικά γραφεία της χώρας που πλήττονται ανεπανόρθωτα από την πρόσφατη κρίση και τα μέτρα μείωσης της εξάπλωσης του COVID-19.

Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τα τουριστικά γραφεία, μας αναλύει ο κ. Τσιλίδης που μας τονίζει ότι η πολιτεία έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για τον κλάδο του τουρισμού και την στήριξη του. Τα τουριστικά γραφεία συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και στις θέσεις του κ. Χρήστου Σταϊκούρα που πάει στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για να κάνει συνάντηση, μιας και οι δύο βασικοί τομείς που χρειάζονται υποστήριξη είναι η υγεία και ο τουρισμός. Ο τουρισμός, φυσικά, συμπεριλαμβάνει και τα ξενοδοχεία, αλλά και τα γραφεία. Τα άμεσα μέτρα για τα ξενοδοχεία δόθηκαν και αναμένουμε και άλλα μέσα στην εβδομάδα που θα αφορούν τα αστικά ξενοδοχεία και εκείνα της συνεχούς λειτουργίας.

Τη στιγμή που θα παρθούν μέτρα για τις επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας, όπως είναι και η πλειονότητα των τουριστικών γραφείων, αναμένουμε μέτρα για τις αναστολές ασφαλιστικών εισφορών για την τήρηση θέσεων εργασίας, για τη χρηματοδότηση από το ταμείο εγγυοδοσίας που είναι μέτρο απαραίτητο για την χρηματοδότηση των γραφείων, για τις αναβολές και αναστολές όλων των ρυθμίσεων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και είναι προς συζήτηση ανά τομέα και ανά κατηγορία, τα leasing γενικά όλων των παγίων, και όλων αυτών των θεμάτων, που έχουν ήδη γίνει γνωστά στην Πολιτεία. Επίσης, θα πρέπει να εκδίδονται ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, έτσι ώστε να μπορέσουν οι τουριστικές και ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να εισπράξουν οφειλόμενα χρήματα από την πολιτεία που χρωστά στις επιχειρήσεις τους.

“Ελπίζουμε και οι τράπεζες, που από τόσα χρόνια κρίσης, οι πολίτες ήταν κοντά τους, τώρα και αυτές με την σειρά τους να είναι κοντά στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, να χρηματοδοτήσουν με νέες διαδικασίες άσχετα με τις μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει τα τουριστικά γραφεία, όπως κεφάλαια κίνησης, διότι η κρίση αυτή είναι καθολική και παγκόσμια πλέον, και έχει επιφέρει καθίζηση της παγκόσμιας αγοράς και των αερομεταφορών και βέβαια και των οργανωμένων τουριστικών πακέτων”, μας τόνισε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024