Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΜέτρα στήριξης και προώθησης του γιώτινγκ
Το γιώτινγκ εντάσσεται στις δραστηριότητες επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν

Μέτρα στήριξης και προώθησης του γιώτινγκ

Συνάντηση για την ανάπτυξη του γιώτινγκ είχε ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με εκπροσώπους του κλάδου. Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον τομέα του γιώτινγκ ως σημαντική δραστηριότητα του θαλάσσιου τουρισμού και δήλωσε ότι βρίσκεται

Συνάντηση για την ανάπτυξη του γιώτινγκ είχε ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης με εκπροσώπους του κλάδου<...>.

Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον τομέα του γιώτινγκ ως σημαντική δραστηριότητα του θαλάσσιου τουρισμού και δήλωσε ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, αφενός λόγω του συγκριτικού πλεονεκτήματος της γεωμορφολογίας και εκτεταμένης ακτογραμμής της Ελλάδος, και αφετέρου γιατί εντάσσεται στις δραστηριότητες επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.

Ο υφυπουργός, μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων, επεσήμανε την βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για άμεσες ενέργειες, και σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, σε πρώτη φάση σχετικά με:
– Διαφημιστικές ενέργειες για την ανάπτυξη και προώθηση του γιώτινγκ
– Προώθηση έργων υποδομών ελλιμενισμού – μαρίνες, καταφύγια, αγκυροβόλια
– Εκπαίδευση και συνεχιζόμενη κατάρτιση των εργαζομένων στον κλάδο

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων: Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Aνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ), Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών & Aλλων Σκαφών Παρελκόμενων Εξαρτημάτων – Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ), των εργαζομένων: Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών Σκαφών και Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Κυβερνητών Ιστιοπλοϊκών Σκαφών, και θεσμικών φορέων: Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Επίσης, συμμετείχε και εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024