Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΜέτρια σε συμμετοχή η πορεία διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Μέτρια σε συμμετοχή η πορεία διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

Μέτρια, όσον αφορά στη συμμετοχή, αλλά με αρκετά έντονο παλμό χαρακτηρίστηκε η πορεία διαμαρτυρίας για το ακτοπλοϊκό του Εργατικού Κέντρου Ρόδου,που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι της Ρόδου. Ειδικότερα, […]

Μέτρια, όσον αφορά στη συμμετοχή, αλλά με αρκετά έντονο παλμό χαρακτηρίστηκε η πορεία διαμαρτυρίας για το ακτοπλοϊκό του Εργατικού Κέντρου Ρόδου,<…>που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο λιμάνι της Ρόδου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, στην πορεία πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των σωματείων του Ε.Κ. Ρόδου, ενώ στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, παρέστη εκφράζοντας τη στήριξη του σε αυτή την διαμαρτυρία και ο δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κ. Γιάννης Σαρικάς, στην ομιλία του, προς τους συγκεντρωμένους, εξαπέλυσε έντονη κριτική στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως `υπουργείο των Εφοπλιστών`, ενώ για ακόμα μια φορά, κάλεσε σε συστράτευση και κοινό αγώνα τους τοπικούς φορείς και το σύνολο των εργαζομένων, έτσι ώστε να σταματήσει πλέον ο εμπαιγμός που υφίσταται η περιοχή αναφορικά με αυτό το ζήτημα. Επίσης, ο κ. Σαρικάς, στην ομιλία του δεν παρέλειψε να θίξει και το θέμα των ναύλων στις μεταφορές, όπως και το θέμα βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η πορεία ολοκληρώθηκε το βραδάκι της Πέμπτης με συμβολικό αποκλεισμό του λιμένα για μισή ώρα. Από την άλλη, όμως, η Επιτροπή Αγώνα τόνισε πως αυτό είναι μόνο η αρχή και προειδοποίησε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου βρεθεί μια ικανοποιητική λύση στο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που ταλανίζει τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024