Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜηναΐδης: Η Ελλάδα δεν ευνοείται από την κρίση τουρισμού στη Τουρκία εξαιτίας της γρίπης των πτηνών

Μηναΐδης: Η Ελλάδα δεν ευνοείται από την κρίση τουρισμού στη Τουρκία εξαιτίας της γρίπης των πτηνών

Η πρόσφατη τουριστική κρίση, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, λόγω της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών ίσως επηρεάζει και τη χώρα μαςλόγω της γεωγραφικής της γειτνίασης, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του […]

Η πρόσφατη τουριστική κρίση, που αντιμετωπίζει η Τουρκία, λόγω της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών ίσως επηρεάζει και τη χώρα μας<...>λόγω της γεωγραφικής της γειτνίασης, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Βασίλης Μηναΐδης.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μηναΐδης ανέφερε πως “η Ελλάδα δεν ευνοείται από την κρίση του τουρισμού της γείτονος χώρας”, ενώ όπως πρόσθεσε “το 50% των ακυρώσεων της Τουρκίας θα απορροφήσει η Ισπανία, με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στην Τουρκία και κατά συνέπεια οι τουρίστες θα προτιμήσουν να απομακρυνθούν τελείως από την περιοχή”. Σύμφωνοι με τις απόψεις του κ. Μηναΐδη, τάσσονται όμως και αρκετοί τουριστικοί επιχειρηματίες, τόσο από τα Δωδεκάνησα, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν αβέβαιο το μέλλον, καθώς δεν γνωρίζουν ποιες θα είναι οι περαιτέρω εξελίξεις στο θέμα της γρίπης των πτηνών και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ειδικότερα και όσον αφορά στον προορισμό της Ρόδου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της σημείωσε ότι “τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά από τις αγορές της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024