Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜπεχράκης: Πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της Ελλάδας το 5ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Μπεχράκης: Πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής της Ελλάδας το 5ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Πρώτης τάξεως ευκαιρία για ευρεία προβολή της πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας, καθώς και των διάσημων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της χώρας μας, χαρακτήρισε τη διοργάνωση του 5ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Μπεχράκης, σε συνέντευξη τύπου…

Πρώτης τάξεως ευκαιρία για ευρεία προβολή της πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας, καθώς και των διάσημων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της χώρας μας,<...>χαρακτήρισε τη διοργάνωση του 5ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Μπεχράκης, σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε χτες, Δευτέρα 17 Απριλίου 2006, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και `Αθλησης, κ. Νίκο Απέργη και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, κ. Αλέξανδρο Μανιατόπουλο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

“Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών, ο Οργανισμός Νεολαίας και `Αθλησης του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να συνεργαστεί στενά με την ΕΛΠΑ και να διοργανώσουν το 5ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2006. Η αναγόρευση του Οργανισμού Νεολαίας και `Αθλησης και κατ` επέκταση του Δήμου Αθηναίων σε συνδιοργανωτή, δημιουργεί αναμφίβολα μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για αυτό το σπουδαίο διεθνές αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας μας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ο οποίος ανήκει στην ελίτ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ της FIA, είναι μία εκδήλωση που έχει ως στόχο, όχι μόνο το “ευ αγωνίζεσθαι” και μάλιστα σε παγκοσμίου φήμης διαδρομές οι οποίες ξεπηδούν μέσα από τις χρυσές σελίδες της 53χρονης ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά παράλληλα αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ευρεία προβολή της πλούσιας πολιτιστικής ιστορίας, καθώς και των διάσημων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της χώρας μας.

Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει κάποιες από τις κλασσικές και πλέον ιστορικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις στην Αττική, την Πελοπόννησο, καθώς και την Βοιωτία, με την εκκίνηση και τον τερματισμό να πραγματοποιούνται κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, στην Αθήνα. Τόσο τα πληρώματα και οι ομάδες υποστήριξης όσο και οι φίλοι και θεατές, θα έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του αγώνα να επισκεφτούν ξεχωριστές τοποθεσίες της Ελλάδας, άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία και τον πολιτισμό. Χαρακτηριστικά αναφέρω την Επίδαυρο, την Νεμέα, τον Μαραθώνα, τις Μυκήνες, το Σούνιο και το Ναύπλιο.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πως παράλληλα με την εξέλιξη του αγωνιστικού προγράμματος του 5ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, πληθώρα εκδηλώσεων θα λάβουν χώρα, από την Τρίτη 2 Μαΐου έως και το Σάββατο 6 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου”.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Νεολαίας και `Αθλησης, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του Δήμου Αθηναίων να υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην κεφαλαιοποίηση της μεγάλης κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και τη διατήρηση της πόλης μας στο προσκήνιο του διεθνούς ενδιαφέροντος, θα διοργανώσει, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του, κ. Νίκος Απέργης, με την συνεργασία των “Μουσικών Συνόλων” του Δήμου Αθηναίων παράλληλη πολιτιστική εκδήλωση στο Ζάππειο, που θα φιλοξενήσει για μια εβδομάδα σχεδόν έκθεση παλιού αυτοκινήτου.

Επίσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστούν κομμάτια της έκθεσης της παλιάς Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, ώστε – μαζί με τα άλλα happenings και τις εκπλήξεις που ετοιμάζονται Έλληνες και ξένοι επισκέπτες και θεατές των τηλεοπτικών μέσων που θα μεταδώσουν το γεγονός να προβάλλουν ταυτόχρονα την πόλη μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024