Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝ. Χαλκιαδάκης: Θετικός ο απολογισμός της θητείας του παρόντος ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου
Ξενοδοχία

Ν. Χαλκιαδάκης: Θετικός ο απολογισμός της θητείας του παρόντος ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Η Ένωση, μεταξύ άλλων, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, αναφερόμενος στον απολογισμό της δράσης του ΔΣ της, σημειώνει: “Κλείνει αισίως η θητεία του παρόντος ΔΣ και νιώθω την υποχρέωση να δώσω την απολογιστική εικόνα της θητείας μας και κυρίως την προοπτική των χρόνων που ακολουθούν. Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με επαγγελματίες που εκπροσωπούν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων της φιλοξενίας του Ηρακλείου. Μαζί διευρύναμε το έργο της Ένωσης, εξισορροπήσαμε τα οικονομικά και απλώσαμε το ‘δίχτυ’ επιρροής της φιλοξενίας στην κοινωνία, την προμηθευτική αλυσίδα, τις τοπικές αρχές, τους εργαζόμενους και βέβαια, τους συναδέλφους.

Εξαιτίας της πανδημίας αφήσαμε ένα ανολοκλήρωτο έργο και κυρίως δεν μπορέσαμε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο το σύνολο των συναδέλφων του Ηρακλείου με τις σχεδιασμένες κινήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου και την ανάδειξη του Ηρακλείου σε ηγέτιδα ξενοδοχειακή Περιφέρεια.

Το έργο θα κληθεί να ολοκληρώσει η νέα διοίκηση, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές που θα διενεργηθούν σε πρώτη ευκαιρία μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Επιγραμματικά θυμίζω σημαντικές επιθυμίες της Ένωσής μας στη διάρκεια της θητείας της:
1. Υλοποιήσαμε κύκλο σεμιναρίων και ημερίδων πάνω στα καυτά ζητήματα της Βιωσιμότητας, της προβολής & του marketing και της διασύνδεσης του ξενοδοχειακού κλάδου με την προμηθευτική αλυσίδα.
2. Πετύχαμε την οικονομική εξυγίανση της Ένωσης και φέραμε αρκετούς συναδέλφους κοντά στην Ένωση πάλι.
3. Υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού, το οποίο θα συλλέξει και θα αναδείξει όχι μόνο τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των ταξιδιωτών που επιλέγουν την Κρήτη αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, φέρνοντας παράλληλα κοντά την ξενοδοχεία με τους μελλοντικούς επαγγελματίες του κλάδου.
4. Φέραμε την εργασιακή ειρήνη, την οποία πάμε ένα βήμα παραπέρα υιοθετώντας την εθνική κλαδική σύμβαση εργασίας όπως αυτή υπεγράφη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και την ΠΟΕΕΤ. Με μεγάλη χαρά μάλιστα ανακοινώνουμε ότι παρά τη μείωση των εσόδων, της τάξης του 78% σε πανελλαδικό επίπεδο, δεν υπήρξε μείωση στους ονομαστικούς μισθούς των εργαζομένων, πράγμα που δείχνει την αλληλεγγύη μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών και την πίστη ότι στην επόμενη διετία θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις πληγές που άνοιξε ο κορωνοϊός και που δυστυχώς θα πλήξουν αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου. Σεβόμενοι τις αποφάσεις ΠΟΞ και ΠΟΕΕΤ, αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Νίκος Κοκολάκης, Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, υιοθετούμε την εθνική κλαδική συλλογική σύμβαση
εργασίας και κληροδοτούμε στην επόμενη διοίκηση μια σταθερή εργασιακή σχέση.
5. Καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, φροντίσαμε για την αδιάλειπτη ενημέρωση των μελών για όλα τα θέματα που αφορούν στην ξενοδοχεία με κύριο γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των απασχολούμενων με τον κλάδο και τον περιορισμό της, ούτως ή άλλως, εκτεταμένης ζημιάς που έχει δημιουργηθεί.

Ο πρόεδρος ευχαριστεί τους χορηγούς της Ένωσης Media Strom, Ecoline, Ideal SA, Sychem, Χημικοτεχνική, Τυπογραμμή, Grundfos και Vimar “που στάθηκαν στο πλευρό μας και μαζί ξεκινήσαμε μία σειρά δράσεων φέρνοντας κοντά τους ξενοδόχους με τους υπόλοιπους κλάδους που απαρτίζουν την οικονομία της φιλοξενίας. Δυστυχώς, οι δράσεις αυτές ανακόπηκαν εξαιτίας της επέλασης του κορωνοϊού αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή της συνεργασίας και στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε από εκεί που διακόψαμε”.

Τέλος, ο κ. Χαλκιαδάκης, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε το ΔΣ της ΕΞΗ “για το πνεύμα συνεργασίας, την ενεργή συμμετοχή του στην ανάδειξη του Ηρακλείου σε πρωταγωνιστή της φιλοξενίας και την στήριξη στο πρόσωπό μου σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο. Στο επόμενο διάστημα θα ενημερώσουμε για την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών με την φιλοδοξία της διεύρυνσης της Ένωσης και την διαμόρφωση ενός ακόμα δυναμικότερου πλαισίου παρεμβάσεων αλλά και εργαλείων προβολής”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

27/01/2023
26/01/2023
25/01/2023
24/01/2023
23/01/2023
20/01/2023